Skoleminder

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I en kronik i Fyens Stiftstidende skriver journalist Inge Holm Knudsen om en af de lærere, hun havde i slutningen af trediverne. Læreren fortalte dem om anatomi.

'Hedeslag og solstik for eksempel. Jo, for vores hjerne var faktisk en fedtklump, og glemte man så at beskytte hovedet mod sommersolens hede stråler, skete der det, at fedtet smeltede, og så var det jo klart, at man fik det dårligt. Først flere år senere gik det op for os, at solstik var en langt mindre malerisk affære, og det var naturligvis en skuffelse, men egentlig ikke noget, der gjorde skår i minderne om læreren. Det var også ham, der belærte os om flyveevner og luftmodstand og illustrerede det ved at fortælle om mennesker, der var i stand til blidt at svæve ned fra en altan ved hjælp af en opslået paraply. Desværre skete der det, at en af drengene i klassen ville afprøve denne herlige teori i praksis og derfor, med paraply i hånd, hoppede ud fra første sal og brækkede en arm. Om ikke andet lærte knægten ved den lejlighed, at det ikke kunne lade sig gøre, og mere kom der ikke ud af den sag', skrev hun i Fyens Stiftstidende den 2. marts.