VALGREGLER

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvordan gør man?

1. Fjern din stemmeseddel fra bladets midtersider.

2. Hvert stemmeberettiget medlem råder over i alt 10 stemmer.

3. De 10 stemmer kan gives til ét kandidatforslag ved at sætte ét KRYDS (X) ud for det pågældende kandidatforslag. Du kan også skrive med TAL eller TALORD.

4. Hvis du vil fordele dine 10 stemmer på flere forskellige kandidatforslag inden for den fraktion, du tilhører, skal du skrive med TAL eller TALORD. I alt kun 10 stemmer.

5. Udfyld stemmekuverten med navn, adresse, medlemsnummer (se bagsiden af Folkeskolen), fraktionsnummer og egenhændig underskrift.

6. Fold stemmesedlen 2 gange og læg den i stemmekuverten.

7. Klæb stemmekuverten til.

8. Send eller aflever stemmekuverten med indlagt stemmeseddel til kredsformanden (se adresseliste i dette nr. af Folkeskolen) eller send kuverten direkte til Danmarks Lærerforening, Vandkunsten 12, 1467 København K.

9. Stemmekuverten med stemmeseddel skal være kredsformanden eller Danmarks Lærerforening i hænde senest onsdag den 18. februar 1998, kl 16.00.

Stemmeret

Stemmeberettigede er kun medlemmer, som er medlem af fraktion 3 eller medlem af fraktion 4. Medlemmer af fraktion 3 skal bruge den stemmeseddel, som gælder for dem. Medlemmer af fraktion 4 skal bruge den stemmeseddel, som gælder dem. (Se midtersiderne i dette nr. af Folkeskolen.) Oplysning om kreds- og fraktionstilhørsforhold rettes til din kreds (se liste i bladet) eller til Danmarks Lærerforenings medlemskontor på tlf. 6369 6300.

Stemmeseddel og stemmekuvert

Kun den stemmeseddel, som findes i dette nr. af Folkeskolen, kan anvendes.

På stemmesedlen må højst skrives ét kryds eller for hvert medlem i alt 10 stemmer, som er angivet med TAL eller TALORD på samme stemmeseddel.

Stemmesedlen skal i den kuvert, som findes i Folkeskolen, sendes til kredsformanden eller Danmarks Lærerforening, Vandkunsten 12, 1467 København K.

Stemmekuverten skal være forsynet med navn, adresse, medlemsnummer (se bagsiden af Folkeskolen) og egenhændig underskrift.

Stemmekuvertens navnekontroltalon skal være synlig for modtageren (og den gælder tillige som afsendernavn og -adresse).

Navnekontroltalonen må derfor ikke foldes ind i kuverten.

Navnekontroltalonen må ikke fjernes fra kuverten.

Afleveringstidspunkt

Seneste afleveringsfrist for stemmekuverten med stemmeseddel er onsdag den 18. februar 1998, kl. 16.00.

Mangler

Hvis stemmekuverten ikke er modtaget, eller der i øvrigt er mangler ved dit nummer af Folkeskolen, så ring til os på tlf. 3369 6300 - organisationskontoret - hurtigst muligt, så sender vi dig et nyt eksemplar af Folkeskolen.

Kontrol og anonymitet

Ved afstemningen skal det enkelte medlems stemmeret kunne kontrolleres, samtidig med at stemmehemmeligheden bevares.

Ved optællingen vil stemmeretten alene blive kontrolleret efter navnekontroltalonens oplysninger. Det er derfor vigtigt, at den udfyldes korrekt.

Derefter vil alle gyldige navnekontroltaloner blive fjernet fra kuverterne. Når det er sket, åbnes de nu anonymiserede kuverter, og der foretages stemmeoptælling efter stemmesedlernes kryds- og talangivelser.

Resultat

Resultatet af afstemningerne i fraktion 3 og 4 offentliggøres i Folkeskolen snarest muligt efter valgets opgørelse.