Gunnar M. Nielsen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gunnar M. Nielsen, der i mange år var en kendt skolemand i Århus, døde den 22. januar, 80 år.

For os i kredsen af skoleledere blev Gunnar Nielsen en slags nestor. Ikke blot fordi han i flere år var den ældste, men fordi han var en personlighed. Han optrådte aldrig som den bedrevidende, men hans naturlige autoritet - i en sjælden kombination med godt humør og livsglæde - gjorde, at vi holdt af ham.

- Gunnar var egentlig Randers-dreng, og da han i 1938 blev lærer fra Jelling Seminarium, vendte han tilbage til barndomsbyen og fik fast ansættelse i Kristrup.

Først i 1956 kom han til Århus og blev skoleinspektør på Ingerslevs Boulevards Skole. - Det blev til 15 gode år. Nok var Gunnar en inspektør af 'den gamle skole', men der skete netop i disse år så meget nyt i folkeskolen, som optog ham. Han var for eksempel meget interesseret i den nye matematik og var i flere år medudgiver af et lærebogssystem i dette fag.

Da Ingerslevs Boulevards Skole blev nedlagt, måtte Gunnar nu som 54-årig søge til en anden skole, og det blev den nybyggede Skæring Skole, der stod klar i 1971. Det var ikke nogen let opgave at skulle starte en helt ny skole med mange unge lærere. Men Gunnar var både fysisk og psykisk stærk, og han ønskede altså- som skolens leder - at være den, der satte grænser for, hvor meget der skulle vendes op og ned på folkeskolens traditioner. Men det var en god skole, han forlod i 1987.

Gunnar Nielsen var som leder venlig og bestemt, men altid parat til at hjælpe, hvis lærere eller elever havde problemer. For os, der var hans kolleger, var han altid positiv og opmuntrende, og vi er mange, som vil savne ham meget.

Æret være Gunnar Nielsens minde.

På vegne af nuværende og

tidligere kolleger i Århus

Knud Nymand

Risskov