Gratis folkeskole gælder også 10. klasse

Skolerejser i 10. klasse skal foregå på samme betingelser som på de øvrige klassetrin

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisning i folkeskolen er gratis. Også i 10. klasse. Det skriver undervisningsminister Ole Vig Jensen i et svar til Socialdemokratiets skolepolitiske ordfører, Anne-Marie Meldgaard.

'Selv om 10. klasse er et frivilligt tilbud for eleverne, har det aldrig været meningen, at forældrene på forhånd skal være forpligtet til at betale flere tusinde kroner til aktiviteter, som forældrene ikke har haft nogen indflydelse på', skriver undervisningsministeren.

Spørgsmålet er rejst, fordi borgmester Jannich Petersen fra Græsted-Gilleleje Kommune har sagt, at en tilmelding til 10. klasse automatisk medfører, at forældrene har accepteret at betale en rejse til Lanzarote. (Omtalt i Folkeskolen nummer 49)

Men den går ikke. Rejser i 10. klasse skal foregå på samme betingelser som på skolens øvrige klassetrin, lyder det fra Undervisningsministeriet.

I den konkrete sag fra Nellerupgårdsskolen i Gilleleje klarede kommunen problemet ved at betale rejsen for den elev, der ellers ikke kunne deltage på lejrturen. Men sådan bliver det ikke fremover. Skolens leder, Kim Kristiansen, fortæller:

- Det betyder, at tilbudet til 10. klasse næste år er gratis. Derfor har vi blandt andet været nødt til at stoppe et samarbejde, vi har haft med en teknisk skole i Italien. Der indgår ikke udlandsrejser på en eneste linje.

Det er du ikke så tilfreds med?

- Det har jeg ingen mening om. Vi laver det bedste 10.-klasse-tilbud, vi kan for de penge, vi har til rådighed, siger Kim Kristiansen.

Powered by Labrador CMS