KL vil fyre pædagoger

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kommunernes Landsforenings (KL) bestyrelse vil fastfryse udgifterne per barn i dagpleje, børnehaver og vuggestuer på samme niveau, så der sammen med det faldende børnetal kan blive frigjort penge til folkeskolen.

KL's bestyrelse traf allerede sidste år principiel beslutning om, at det skal være strategien i de kommende år, og det er en del af oplægget, når der i denne uge er kvartalsmøde mellem KL og regeringen.

'Det er ikke udtryk for, at der skal være stigende udgifter per elev i folkeskolen, men man kommer ikke uden om, at der skal pumpes flere penge i skolen i takt med det stigende elevtal', siger KL's cheføkonom Jan Olsen.Jan Olsens bud på, hvor mange penge der skal holde flyttedag frem til år 2005, lyder på 800 millioner kroner, og i år 2010 vil der være 1,7 milliarder flere kroner til skolen og tilsvarende færre til pædagog- og dagplejelønninger.

Omfordelingen vækker dyb bekymring i pædagogernes fagforening. BUPL's formand Bente Sorgenfrey peger på, at der i de senere år er indskrevet 65.000 flere børn, uden at der er tilføjet flere ressourcer. Der er derfor brug for at højne kvaliteten i stedet for at fyre pædagoger.