Vi vil flytte nogle af cafépengene over til folkeskolen, siger undervisningsminister Tina Nedergaard

Regeringen vil give 650 SU-millioner til indskolingen

Skolerne får ekstra 650 millioner kroner fra en SU-reform til at udbygge indskolingen, så eleverne får en skoledag fra klokken 8 til 14. Det sagde undervisningsminister Tina Nedergaard på et pressemøde i Undervisningsministeriet i dag.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Målet er, at vi skal have en seks klokketimers indskoling i 0., 1., 2. og 3. klasse; vi skal have seks timer, hvor eleverne skal lære noget mere, rører sig noget mere, lege noget mere, være noget mere tid sammen med lærerne. Det er det, at de penge skal gå til", præciserede Tina Nedergaard.

Er 650 millioner nok til det?

"Jeg tror, at vi skal koncentrere os om SU-udspillet i dag", svarede ministeren.

Pressemødet handlede om et nyt udspil fra regeringen, som vil reformere SU-systemet. Der er syv punkter i udspillet. Et af dem er et forslag om at flytte nogle af de såkaldte cafépenge - som hjemmeboende studerende på ungdomsuddannelser modtager, når de fylder 18 år, og familien mister familienydelsen - over til folkeskolen. Altså 650 millioner kroner i alt.

Socialdemokraterne, der er med i SU-forliget, har allerede vendt tommelfingeren nedad til forslaget om at fjerne cafépengene. Er lige det forslag så ikke bare et oplæg til den kommende valgkamp, spurgte TV-avisens Bent Stuckert.

"Jeg håber, at oppositionen besinder sig. I en forligskreds har man vetoret, men man har også pligt til at være med til at modernisere vores samfund", sagde Tina Nedergaard.

"Man kan være sikker på, at det, der ligger i udspillet her, vil regeringen søge at gennemføre før eller efter et valg", tilføjede hun.