"Vi har knækket koden til paragraf 16b. Først fik vi en politisk melding om, at vi ikke måtte bruge den, men der var pres fra flere sider, og nu har politikerne besluttet, at skolerne må anvende 16b, og det er der 9 ud af 17 skoler, der gør. Skoleledelserne siger, at det fungerer rigtig godt. Lige nu sker det oftest på et enkelt klassetrin ude på skolerne, men jeg tror, det vil stige og blive bredt mere ud".
"Noget andet, der fungerer godt, er vores samarbejde med kommunens HR-afdeling om løn. Der er ordentlighed i vores samarbejde".
Hvor har I så de største udfordringer?
"Vi har desværre ingen lokalaftale. Vi har aftaler på flex-aftalen, prøveaftalen og kompetenceudvikling, og det er med til at give det gode lærerliv, men det er en udfordring, at vi mangler en samlet lokalaftale. Der er for eksempel ikke hegn om forberedelsestiden, så nogle bliver brugt som vikarer i deres forberedelsestid. Det er det største problem hos os – og så inklusionen. Vi er et udfordret område med mange svage familier. Inklusionen er en stor udfordring for lærerne. Det er så hårdt, at man ikke kan gøre det så godt i hverdagen, som man gerne vil. Det er stressende. Vi har lige nu mange henvendelser om stressede lærere".
“Flere skoler er godt i gang med paragraf 16b”
Vi har lavet en ny flot platform. Desværre kunne vi ikke flytte de gamle profiler, så hvis du vil kommentere en artikel, skal du oprette en profil. Og er du ny i debatten – så velkommen til. Tjek eventuelt vores retningslinjer for debatten.
Tak fordi du deltager.