Fagligt netværk om kristendoms- og religionsundervisning i folkeskolen. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

(3.898 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Religion kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   0

Ramadan på fredag: Tv-serie følger 11-årige Hassan

På fredag starter ramadanen og samme dag får en ny webserie om 11-årige Hassan premiere. Han har valgt at faste for første gang for at gøre sine brødre stolte. Men når ramadanen ligger i juni er det sin sag at klare sig gennem dagen.

0   2

Spørgsmål om spørgsmål til prøverne.

Når eleverne selv folder stoffet ud, kan et par skyggespørgsmål være behjælpelige. Men hvor meget må man egentlig hjælpe ved selve prøven?

0   0

Religionsfrihed til debat:
 Elever får afprøvet deres rummelighed

Som religionslærer arbejder Mogens Kristensen med at få sine elever til at tage stilling til religiøse dilemmaer. Et nyt undervisningsforløb sætter fokus på tro og fredelig sameksistens i folkeskolen.

0   3

Når jeg nu skal føre til kulturfagsprøve, vil jeg gerne vide…

Hvordan man ude i den kulturfaglige virkelighed forholder sig til de lærerstillede spørgsmål til prøverne?

ANMELDELSE
0   38

Svære valg

Udmærkede historier om svære temaer lægger op til refleksion. Men præsentationen kunne være bedre.

0   8

Skal eleverne opfinde den dybe tallerken...igen?

I næste uge er der udtræk til året prøver. Det vil være klart for landets niendeklasser, om de har været så heldige at trække en kulturfagsprøve. Der skal formuleres problemstillinger, findes kilder og produceres opfindsomme produkter. Men en problemstilling kan være en tricky størrelse.

1   37

Hvorfor?

Når du har matematik, har du matematik. Når du har dansk, har du dansk. Når du har kristendomskundskab har du.... øhhhh religion?

1   4

Kristendommen er voldelig

Hvilken religion er den mest voldelige, kristendom eller islam?

2   9

Kristendom i folkeskolen

Undervisning i religion er fuld af dilemmaer...

0   8

Fortæl for den da...

Om at fortælle bibelske fortællinger

0   3

Islam - en del af dansk kultlur?

Hvor stor tilslutning skal islam have, og hvor længe skal islam have været repræsenteret i Danmark før formålsparagraffens krav om elevers fortrolighed med dansk kultur indbefatter solid indsigt i islam?

0   4

Nyoversat evangelium reviderer bibelens kvindesyn

Det nyoversatte Mariaevangelium er et forsvarsskrift for, at kvinder kan besidde åndelig autoritet, fortæller sognepræst Marianne Aagaard Skovmand, der også kommer med bud på, hvordan det kan bruges i undervisningen.

0   7

Hvorfor kan vi ikke bare fortælle sandheden?

Når man filosoferer med børn handler det ikke om at give sande svar på børnenes spørgsmål. Men betyder det så, at sandheden skal fordrejes eller forties?

0   0

S vil have forbud mod bederum på skoler

Socialdemokratiet vil ikke længere anerkende bederum på skoler, gymnasier og universiteter. Det udtaler partiets erhvervsuddannelsesordfører, Mattias Tesfaye til Jyllandsposten i dag. Dansk Folkepartis forslag om at forbyde bederum på offentlige uddannelsesinstitutioner skal til behandling på tirsdag. Socialdemokratiet stemmer i første omgang neutralt, fordi partiet vil have mere viden om sagen, før de vil udforme konkrete forbud.

0   10

Svar til Alternativet: Religion skal ikke drosles mere ned

Som en del af Alternativets grundskoleudspil foreslår partiet at ændre faget kristendomskundskab til 'erkendelse'. Men det er problematisk at udgrænse religionerne, mener formanden for Religionslærerforeningen.

0   5

Minister til Alternativet: Fagene bliver på skemaet

"Det er let at lave sjov med Alternativets forslag, men jeg synes det fortjener mere end det", skriver undervisningsministeren på Facebook som reaktion på Alternativets bud på nye fag. Men de gamle fag bliver, siger ministeren.

0   4

Alternativet: Nej, vi vil ikke afskaffe historie

"Lad mig slå fast en gang for alle: Alternativet ønsker ikke at afskaffe historie. Eller samfundsfag. Eller de andre fag for den sags skyld", lyder det nu i en blog fra Alternativets skoleordfører, efter at partiets forslag om nye fag har rystet både lærere og politikere.

6   25

Alternativet vil gøre op med klassiske fag i skolen

Fagene kristendomskundskab, historie, samfundsfag og alle naturfagene skal væk fra skoleskemaet, hedder det i partiet Alternativets nye skoleudspil. De vil i stedet dække fagområderne i fire helt nye fag med fire helt nye fag: ”Klima og bæredygtighed”, ”Medborgerskab”, ”Kunst og kultur” og ”Erkendelse”, skriver dr.dk

0   11

Filosofi med børn om venskab

Gennem filosofiske samtaler og øvelser udvikler børn deres tænkning i en mere kompleks, kritisk og ofte kreativ retning.

0   1

12 procent stigning i antal elever til kristne friskoler

Flere forældre vælger at sende deres børn på en af landets 35 kristne friskoler. De seneste fem år er elevantallet steget med 12 procent og det er mere end den gennemsnitlige stigning, som man ser generelt hos friskoler. "Mit indtryk er, at mange forældre søger en skole med tydelige værdier", siger leder af Jakobskolen i Aarhus Kaj Markussen til Jyllands-Posten. 112.000 danske elever går på friskole, mens 537.000 går i en folkeskole.