Fagligt netværk om kristendoms- og religionsundervisning i folkeskolen. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

(3.935 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Religion kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   0

Evolutionsteori måske på vej ud af Tyrkiets skoler

For fremtiden bliver Charles Darwin måske et navn, tyrkiske børn selv må google for at få kendskab til evolutionen. Den tyrkiske formand for den del af undervisningsministeriet, der har med pensum at gøre, har nemlig udgivet en video, hvor han kalder evolutionslæren for 'diskutabel' og for svær at forstå, skriver Berlingske. Han mener derfor, at teorien burde fjernes fra skoleskemaet. Og for nylig kaldte den stedfortrædende premierminister evolutionen for 'modbevist'.

0   6

Motiver dine elever til det gentagende træningsarbejde (2)

Kampen imod den manglende motivation til det kedelige træningsarbejde kan vindes med spillet RIGET

2   8

Kristen mission er forhåbentlig helt ude af folkeskolen

I et debatindlæg fra d. 14. juni retter lektor i religionshistorie ved SDU, Mikael Rothstein, en kritik mod folkeskolens kristendomsundervisning, hvor han hævder, at vi bør levere faglig undervisning i religion frem for at prædike kristendom. For det gør vi ikke allerede?

1   10

Angsten for undervisningen om det religiøse

Er det fordomme eller bekymring for hjernevask, som får en mor til at tage sit barn ud af kristendomskundskabsundervisningen?

ANMELDELSE
0   4

Fokusér bredt

Når man tænker på, hvordan der på tv anvendes ord og udtryk, der ligger langt fra deres oprindelse, må der siges at være behov for en sproglig bevidsthed.

1   2

Linjefagsdækning: Kristendom ligger stadig i bunden – men bunden er hævet

Lige under halvdelen af timerne i kristendomskundskab varetages af en lærer med linjefagskompetence. Det er en fremgang.

0   2

Motiver dine elever til det gentagende træningsarbejde (1)

Er det svært at motiverer eleverne til at få trænet deres færdigheder eller er der andet der skal trænes. Så bliver spillet "Riget" klart noget for dig og dine elever.

0   5

Syngende reformationsmarkering i undervisningen – kan man det?

I denne blogpost har vi lånt pladsen ud til Sangens Hus’ Videncenter for sang, som har nye ressourcer på de digitale hylder i anledningen af 500-året for reformationen i Europa.

0   1

Ministre til DF: Blå mandag står ikke i grundloven

Da en skole i Espergærde på Nordsjælland i april afskaffede elevernes fridag i anledning af blå mandag, vakte det stor virak. Dansk Folkeparti har kaldt det en udvanding af traditionelle dyder og kaldte tirsdag hele to ministre i samråd om emnet. Både undervisningsminister Merete Riisager (LA), og kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA), svarer, at blå mandag er en fin tradition, der dog ikke står i grundloven. Det skriver Berlingske.

0   4

Lad os undres

Man kan ikke lære at undre sig men man kan glemme det, lad os arbejde på, at børn får mulighed for at undre sig.

1   4

Filosofi i skolen - hvordan?

I indlægget lægges der op til en debat om og argumentation for at indføre filosofi i skolen. Et grundlæggende spørgsmål er, om filosofi skal have en selvstændig position som fag, eller om det skal indføres i tilknytning til allerede eksisterende fag.

0   6

De lærerstillede spørgsmål

Vi har altid lavet spørgsmål til prøven i kristendomskundskab. Men hvad er det lige, de lærerstillede spørgsmål skal kunne?

2   62

Kulturfagslærerne i Køge skaber deres egen efteruddannelse

Lærerne i historie, samfundsfag og kristendom i Køge skaber deres egen efteruddannelse. Og med stor succes. Siden 2009 har Per Chrillesen, lærer på Ellemarkskolen, jævnligt samlet kommunens kulturfagslærere i til vidensdeling. Skolelederne ved, de får fuld valuta for næsten ingen penge.

0   6

Ramadan på fredag: Tv-serie følger 11-årige Hassan

På fredag starter ramadanen og samme dag får en ny webserie om 11-årige Hassan premiere. Han har valgt at faste for første gang for at gøre sine brødre stolte. Men når ramadanen ligger i juni er det sin sag at klare sig gennem dagen.

0   2

Spørgsmål om spørgsmål til prøverne.

Når eleverne selv folder stoffet ud, kan et par skyggespørgsmål være behjælpelige. Men hvor meget må man egentlig hjælpe ved selve prøven?

0   0

Religionsfrihed til debat:
 Elever får afprøvet deres rummelighed

Som religionslærer arbejder Mogens Kristensen med at få sine elever til at tage stilling til religiøse dilemmaer. Et nyt undervisningsforløb sætter fokus på tro og fredelig sameksistens i folkeskolen.

0   4

Når jeg nu skal føre til kulturfagsprøve, vil jeg gerne vide…

Hvordan man ude i den kulturfaglige virkelighed forholder sig til de lærerstillede spørgsmål til prøverne?

ANMELDELSE
0   55

Svære valg

Udmærkede historier om svære temaer lægger op til refleksion. Men præsentationen kunne være bedre.

0   9

Skal eleverne opfinde den dybe tallerken...igen?

I næste uge er der udtræk til året prøver. Det vil være klart for landets niendeklasser, om de har været så heldige at trække en kulturfagsprøve. Der skal formuleres problemstillinger, findes kilder og produceres opfindsomme produkter. Men en problemstilling kan være en tricky størrelse.

1   39

Hvorfor?

Når du har matematik, har du matematik. Når du har dansk, har du dansk. Når du har kristendomskundskab har du.... øhhhh religion?