Fagligt netværk om kristendoms- og religionsundervisning i folkeskolen. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

(3.877 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Religion kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   8

Skal eleverne opfinde den dybe tallerken...igen?

I næste uge er der udtræk til året prøver. Det vil være klart for landets niendeklasser, om de har været så heldige at trække en kulturfagsprøve. Der skal formuleres problemstillinger, findes kilder og produceres opfindsomme produkter. Men en problemstilling kan være en tricky størrelse.

0   35

Hvorfor?

Når du har matematik, har du matematik. Når du har dansk, har du dansk. Når du har kristendomskundskab har du.... øhhhh religion?

1   4

Kristendommen er voldelig

Hvilken religion er den mest voldelige, kristendom eller islam?

2   9

Kristendom i folkeskolen

Undervisning i religion er fuld af dilemmaer...

0   8

Fortæl for den da...

Om at fortælle bibelske fortællinger

0   2

Islam - en del af dansk kultlur?

Hvor stor tilslutning skal islam have, og hvor længe skal islam have været repræsenteret i Danmark før formålsparagraffens krav om elevers fortrolighed med dansk kultur indbefatter solid indsigt i islam?

0   4

Nyoversat evangelium reviderer bibelens kvindesyn

Det nyoversatte Mariaevangelium er et forsvarsskrift for, at kvinder kan besidde åndelig autoritet, fortæller sognepræst Marianne Aagaard Skovmand, der også kommer med bud på, hvordan det kan bruges i undervisningen.

0   7

Hvorfor kan vi ikke bare fortælle sandheden?

Når man filosoferer med børn handler det ikke om at give sande svar på børnenes spørgsmål. Men betyder det så, at sandheden skal fordrejes eller forties?

0   0

S vil have forbud mod bederum på skoler

Socialdemokratiet vil ikke længere anerkende bederum på skoler, gymnasier og universiteter. Det udtaler partiets erhvervsuddannelsesordfører, Mattias Tesfaye til Jyllandsposten i dag. Dansk Folkepartis forslag om at forbyde bederum på offentlige uddannelsesinstitutioner skal til behandling på tirsdag. Socialdemokratiet stemmer i første omgang neutralt, fordi partiet vil have mere viden om sagen, før de vil udforme konkrete forbud.

0   10

Svar til Alternativet: Religion skal ikke drosles mere ned

Som en del af Alternativets grundskoleudspil foreslår partiet at ændre faget kristendomskundskab til 'erkendelse'. Men det er problematisk at udgrænse religionerne, mener formanden for Religionslærerforeningen.

0   5

Minister til Alternativet: Fagene bliver på skemaet

"Det er let at lave sjov med Alternativets forslag, men jeg synes det fortjener mere end det", skriver undervisningsministeren på Facebook som reaktion på Alternativets bud på nye fag. Men de gamle fag bliver, siger ministeren.

0   4

Alternativet: Nej, vi vil ikke afskaffe historie

"Lad mig slå fast en gang for alle: Alternativet ønsker ikke at afskaffe historie. Eller samfundsfag. Eller de andre fag for den sags skyld", lyder det nu i en blog fra Alternativets skoleordfører, efter at partiets forslag om nye fag har rystet både lærere og politikere.

6   25

Alternativet vil gøre op med klassiske fag i skolen

Fagene kristendomskundskab, historie, samfundsfag og alle naturfagene skal væk fra skoleskemaet, hedder det i partiet Alternativets nye skoleudspil. De vil i stedet dække fagområderne i fire helt nye fag med fire helt nye fag: ”Klima og bæredygtighed”, ”Medborgerskab”, ”Kunst og kultur” og ”Erkendelse”, skriver dr.dk

0   11

Filosofi med børn om venskab

Gennem filosofiske samtaler og øvelser udvikler børn deres tænkning i en mere kompleks, kritisk og ofte kreativ retning.

0   1

12 procent stigning i antal elever til kristne friskoler

Flere forældre vælger at sende deres børn på en af landets 35 kristne friskoler. De seneste fem år er elevantallet steget med 12 procent og det er mere end den gennemsnitlige stigning, som man ser generelt hos friskoler. "Mit indtryk er, at mange forældre søger en skole med tydelige værdier", siger leder af Jakobskolen i Aarhus Kaj Markussen til Jyllands-Posten. 112.000 danske elever går på friskole, mens 537.000 går i en folkeskole.

19   22

Ministeriets U-turn - og en mulig ny begyndelse

Betyder de seneste måneders meldinger fra såvel ministre, oppositionspolitikere og embedsfolk, at skolens fra nu af går lysere tider i møde? Man kan da altid håbe!

0   1

Konkurrence: 3000 kroner for en gåtur

Otur er en ny app, der åbner for en anderledes aktivitet i historieundervisningen: Eleverne laver en opgaverute for sig selv, hinanden og alle andre interesserede. Hvis den er klar inden 3. marts, kan vinde 3000 kroner til klassekassen.

ANMELDELSE
0   37

Sigurds historietime

Sigurd Barrett kan formidle for børn, og han ønsker at styrke børns dannelse og indsigt gennem historiefortælling. Det gælder introduktion til jazz og kristendom eller, som nu, fortælling af danmarkshistorie.

0   0

Venstre: Skoler skal sige nej til muslimske tørklæder

"Folkeskolerne bør gøre meget mere for at imødegå tørklæder hos unge piger", siger Venstres integrationsordfører Marcus Knuth til Berlingske. Han mener ikke, det er et område, hvor Christiansborg skal lovgive, men hvis skolerne ikke kan tale sig frem til, at muslimske hovedtørklæder ikke hører hjemme i skolen, "så har skolerne muligheden for at sige, at man ikke er velkommen".