Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

(3.979 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Religion kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   4

Bachelor: Religion giver perspektiv, dansk giver kompetencer

I faget religion oplever elever meningsforhandlinger og vil vide mere. I dansk oplever de at gøre, at kunne, at vide, at ville og at være noget, fortæller Marlene Lillebæk

ANMELDELSE
0   0

500 år med Luther

I 2017 fejrer vi 500-året for Martin Luthers oprør mod den etablerede katolske kirkes aflads- og frelseteologi. Det var et magtopgør, der spaltede den vestlige verdens religiøse tankesæt i to ved at tabuisere fasttømrede, normdannende værdier, der hidtil havde været understøttet af gudgivne doktriner.

0   5

Lønligt håb om et jubelår?

Tiltrængt udvidelse af lærernes didaktiske råderum, hvis færdigheds- og vidensmålene ophæves som forpligtende, som ministeren har annonceret. Men der er fortsat lang vej til en god kommunal løsning.

0   2

Folkekirkens skoletjeneste: Vi missionerer ikke

Det giver jævnligt anledning til debat, når der i kristendomstimerne åbnes op for samarbejde med religiøse organisationer. Folkekirkens skoletjeneste vil gerne være et godt eksempel på, hvordan det kan gøres sagligt og med respekt for alle.

0   7

Det manglende år

I år er året for min Bat Mitzvah - så jeg skal ikke have kristendomskundskab dette skoleår!

0   13

Manglende efteruddannelse – en snubletråd for skolens og lærernes fortsatte udvikling!

Det påpeges igen og igen, hvor vigtigt det er for elevernes tilegnelse af faglighed, at de har fagligt kompetente og pædagogisk engagerede lærere. I blogindlægget diskuteres mulighederne for, hvorledes det kan gennemføres. Jeg foreslår i indlægget, at den enkelte lærer op til kommunevalgene i november konfronterer lokalpolitikerne med problematikken.

0   3

Religionsformand og lærer: Godt læringsmålene bliver vejledende

Efter alt at dømme bliver færdigheds- og vidensmålene gjort vejledende i alle fag fra november. Det giver lærerne det didaktiske råderum tilbage, mener religionsformand, som bakkes op af kristendomskundskabslærer, der ser frem til at få mere tid til samtalen og refleksionen i faget.

1   6

Gider ikke en neutral filosofiundervisning

Anders Stjernholm agiterer igen for et neutralt filosofifag i stedet for kristendomskundskab

0   2

Tid til nuancer i debatten om kristendomsfaget, tak.

Debatten om kristendom i folkeskolen fortsætter tilsyneladende med uformindsket styrke her efter sommerferien. Men i en kvalificeret debat må man have facts på plads, og det kniber lidt ind imellem

0   0

Musical Language Score

A patent that explains the seven layers of meaning to a sentence

1   10

Ateist: Det er ikke folkeskolens opgave at genfortælle gætterier

"Hvis vi kunne bestemme, blev faget kristendomskundskab afskaffet og erstattet med idéhistorie eller lignende", siger Anders Stjernholm, Ateistisk Selskab, som i weekenden var ude med et forslag om religiøs lavalder og en mere kritisk kristendomsundervisning.

5   4

Ud med almen dannelse i Kristendomskundskab

Folkeskolens formålsparagraf som sovepude Om forholdet mellem fag og formålsparagraffen i folkeskolens fag og hvor ligger hunden begravet!

3   5

For godt til at være sandt

FinansDanmark har tiltusket sig monopol på at indoktrinere 31.000 danske skoleelever i uge 11.

0   5

"Hvor kommer lyset egentlig fra, Kristoffer?"

Et indlæg om mine personlige tanker omkring fagets berettigelse og hvorfor jeg elsker disse timer med eleverne.

0   5

Gudsbilledlighed i folkeskolens formål?

Lad os ikke kun fæstne de bange øjne på kritikken af Islam, men derimod øve os i at begrunde religionsfriheden med andet end forbud og mistænkeliggørelse af religion i demokratiets navn.

0   4

Kreativitet og Kristendom

At tilegne sig dannelse på det etiske, eksistentielle og religiøse område er en kreativ proces. Med inspiration i Lene Tanggaards model om kreativitet gives et bud på, hvordan man som underviser i kristendomskundskab kan hjælpe denne kreative proces godt i vej.

1   6

Sådan laver du sommerferiens besøg i kirker til en sjov skattejagt for dine børn

Elsker du også at besøge kirker, borge, slotte og templer i din sommerferie? Og ville du også ønske, at du ikke skulle jappe dig igennem oplevelsen, fordi dine børn bare ikke har det på samme måde? Så læs med her…

0   0

Evolutionsteori måske på vej ud af Tyrkiets skoler

For fremtiden bliver Charles Darwin måske et navn, tyrkiske børn selv må google for at få kendskab til evolutionen. Den tyrkiske formand for den del af undervisningsministeriet, der har med pensum at gøre, har nemlig udgivet en video, hvor han kalder evolutionslæren for 'diskutabel' og for svær at forstå, skriver Berlingske. Han mener derfor, at teorien burde fjernes fra skoleskemaet. Og for nylig kaldte den stedfortrædende premierminister evolutionen for 'modbevist'.

0   8

Motiver dine elever til det gentagende træningsarbejde (2)

Kampen imod den manglende motivation til det kedelige træningsarbejde kan vindes med spillet RIGET

2   8

Kristen mission er forhåbentlig helt ude af folkeskolen

I et debatindlæg fra d. 14. juni retter lektor i religionshistorie ved SDU, Mikael Rothstein, en kritik mod folkeskolens kristendomsundervisning, hvor han hævder, at vi bør levere faglig undervisning i religion frem for at prædike kristendom. For det gør vi ikke allerede?