Fagligt netværk om naturfagene i folkeskolen, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks Fysik- og Kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

(6.920 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Naturfag kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   0

Evolutionsteori måske på vej ud af Tyrkiets skoler

For fremtiden bliver Charles Darwin måske et navn, tyrkiske børn selv må google for at få kendskab til evolutionen. Den tyrkiske formand for den del af undervisningsministeriet, der har med pensum at gøre, har nemlig udgivet en video, hvor han kalder evolutionslæren for 'diskutabel' og for svær at forstå, skriver Berlingske. Han mener derfor, at teorien burde fjernes fra skoleskemaet. Og for nylig kaldte den stedfortrædende premierminister evolutionen for 'modbevist'.

1   5

Naturfagsprøven: Det osede af lyst

Oplevelsen af elevernes høje engagement både før og under prøven gør indtryk på Jesper, der som geografilærer for første gang har ført elever til den fælles prøve i fysik/kemi, biologi og geografi.

0   1

Færøsk folketingsmedlem: Fordomsfuldt skolemateriale om Færøerne

Sjuður Skaale, færøsk medlem af Folketinget, er ikke tilfreds med fremstillingen af hans del af Rigsfællesskabet på emu.dk og i et offentligt støttet undervisningsmateriale til folkeskolen.

1   18

Fejlskud

Idéen om den fællesfaglige naturfagsprøve er god; men omstændighederne omkring den gør den til et fejlskud.

0   6

Motiver dine elever til det gentagende træningsarbejde (2)

Kampen imod den manglende motivation til det kedelige træningsarbejde kan vindes med spillet RIGET

ANMELDELSE
0   13

Nyttigt materiale om undervisning i programmering

Materialet bør indgå i undervisningen på enhver læreruddannelse og på skoler, hvor man gerne vil i gang – eller forbedre det, man allerede gør.

0   7

Sammen om naturvidenskab?

En kritik af naturfagsstrategien med titlen "Sammen om naturvidenskab"

0   1

Rådgivningsgruppe til naturvidenskabsstrategi er nedsat

Fem personer skal rådgive i arbejdet med en national naturfagsstrategi. Gruppen er nedsat af undervisningsministeren og skal bygge videre på fundamentet fra strategigruppen, der i dag har offentliggjort 14 anbefalinger.

0   0

Udlodningsmidler til Danmarkskanon, naturfag og LGBT

Frem til den 29. august kan man søge del i Undervisningsministeriets udlodningsmidler, som stammer fra Danske Spil og Klasselotteriet til læremidler inden for tre områder: Undervisning om de ti værdier i Danmarkskanon Styrket faglighed særligt inden for de naturfaglige fag. Undervisning i LGBT-rettigheder.

2   14

Ny naturfagsstrategi: Foreslår forsøg med integreret naturfag i folkeskolen

Kommunal satsning på bedre naturfagslokaler og et tre-årigt forsøg med et nyt, integreret naturfag i grundskolen på 1.-9. klassetrin er blandt de anbefalinger, som naturfags-videncentret Astra netop har afleveret til undervisningsminister Merete Riisager.

0   1

Ekskursion til Bøllemosen i biologi

Ekskursion til Bøllemosen i biologi

1   5

Prøv det nye website skoletjenesten.dk

Skoletjenesten.dk, en portal som samler åben skole-tilbud fra hele landet, er netop relanceret. Lærere og pædagoger har været med til at teste formatet og søgefunktionerne, så nu bliver det svært at komme uden om denne samling af læringstilbud, når man skal i gang med planlægning af sin undervisning.

ANMELDELSE
0   4

Fokusér bredt

Når man tænker på, hvordan der på tv anvendes ord og udtryk, der ligger langt fra deres oprindelse, må der siges at være behov for en sproglig bevidsthed.

0   3

Bæredygtighed og streetart

Mange af os kender følelsen: et nyt stykke tøj kan gøre underværker. Både for krop og for sjæl. Men hvor, hvordan og hvem har egentlig produceret vores tøj?

0   2

Motiver dine elever til det gentagende træningsarbejde (1)

Er det svært at motiverer eleverne til at få trænet deres færdigheder eller er der andet der skal trænes. Så bliver spillet "Riget" klart noget for dig og dine elever.

2   9

Ellemarkskolen er blandt de 50 skoler: Vi vil booste naturfagene

Vi forventer, at forsøget får langvarig gavnlig effekt, at vi har fået lov til at forkorte elevernes skoleuge med halvanden time, lyder det fra skolelederen på Ellemarkskolen i Køge.

0   6

Nyt skoleår med fokus på det undersøgende arbejde?

Juni måned er tid for at afslutte og oprydde, men også tid for at gøre status og begynde at gøre sig tanker om næste skoleår. Hvad fungerede godt i dette skoleår, som du gerne vil gøre mere af? Hvad fungerede slet ikke, som du bestemt ikke skal gøre mere af? Det kan også være, der er et område, som du bare vil finde mere tid til i det nye skoleår. Nu skal det være!

1   4

Filosofi i skolen - hvordan?

I indlægget lægges der op til en debat om og argumentation for at indføre filosofi i skolen. Et grundlæggende spørgsmål er, om filosofi skal have en selvstændig position som fag, eller om det skal indføres i tilknytning til allerede eksisterende fag.

0   0

Opstart af ScienceFestival

Projektet "ScienceFestival" er tænkt som en dag hvor unge (8.-9.klasse) kan komme og opleve forskellige dele af naturvidenskaben. Vi vil rigtig gerne undersøge opbakningen til dette projekt blandt naturfagslærere i hovedstads-og nordsjællandsområdet.