Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

(6.952 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Naturfag kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   1

1 + 1+ 1 > 3, eller fra BIG BANG til MODERN MAN.

Hvordan formilder jeg den fantastiske historie, der begynder med universets skabelse og foreløbig ender med os? Hvordan kan jeg anvende den i historie i et fælles fagligt forløb? Den to dages faglige opdaterings workshop med overskriften ” Fra BB2MM” gav en megen god inspiration til dette arbejde.

0   1

Salinitetsindholdet i danske farvande

7. årgang har deltaget i et undervisningsforløb på den Blå Planet

0   19

Efterlyses: Metodefrihed og medbestemmelse.

Da jeg i sin tid uddannede mig til lærer, fyldte snakken om det kvalificerede valg af undervisningsmaterialer en del. Vi var glade for, og satte stor pris på, vores metodefrihed.

0   83

Bachelor: Vend undervisningen på hovedet en del af tiden

Videoforberedelse hjemme kan give bedre undervisningsresultater i klassen, siger Marie Schou, som har undersøgt Flipped Classroom-metoden

0   4

Hvorfor vælger man at undervise i naturfag?

”.. Hvis vi ikke har nogle dygtige ”ambassadører” for naturfag i folkeskolen, så får universiteterne og samfundet heller ikke de ingeniører og forskere de har brug for.” Sådan lød en del af et svar, da jeg i foråret i en spørgeskemaundersøgelse blandt lærerstuderende spurgte om: Hvorfor har du netop valgt læreruddannelsen med naturfag fremfor en mere naturfagligt rettet uddannelse som ingeniør, laborant, universitet m.m. ?

0   3

Naturvidenskabeligt boost til lærere

Fra Big Bang til Moderne Menneske er titlen på det kursus, som flere hundrede naturfagslærere deltager i her ved skolestart. Forskere fortæller om kosmisk støv og exoplaneter, ligesom lærerne undervejs i deres team udvikler undervisningsforløb.

5   7

Ziegler: Høje-Taastrup skal være forrest med 21st century skills

Høje-Taastrup Kommune skal være længst med at udvikle en skole, som forbereder eleverne til fremtidens arbejdsmarked. En ny skole og en helt ny filosofi skal bane vejen, lyder det fra borgmester Michael Ziegler (K).

0   3

Læring finder sted, hvor læring er!

Sommerferien byder for mit vedkommende på afslapning i Sverige og på Læsø. Men som alle lærere finder jeg altid, helt ubevidst, inspiration til ny undervisning - også i min ferie. I dette tilfælde vil jeg dele min seneste inspirationskilde med dig.

1   6

Bliver engineering det nye sort inden for iterative processer?

Begreber som entreprenørskab, innovation, designproces og 21’ century skills har i de senere år gjort sit indtog i grundskolen. Disse begreber bygger alle på iterative processer, hvor fokus er på at skabe værdi for en given persona. I den kommende tid vil grundskolen kunne tilføje begrebet engineering til denne liste. Men hvad er engineering, og hvorfor skal grundskolen bruge tid på det?

0   1

Hvad skal Norge lære om innovation og kreativitet fra Danmarks grundskole?

Naturfagkonferansen 2017 har inviteret mig til Oslo. Her skal jeg med udgangspunkt i KlimaZirkus Building Workshop holde et oplæg om innovation og kreativitet i den danske grundskole.

0   4

Spiral-projektet skaber motivation hos skoleelever!

Elever ønsker at opleve, at der er brug for dem, og at de kan gøre nytte. Det at skabe ægte værdi for andre via skolearbejdet er en vigtig motivator. F.eks. når 3 drenge i en 6. klasse arrangerede og planlægger en gåtur for ældre i byen.

0   0

Evolutionsteori måske på vej ud af Tyrkiets skoler

For fremtiden bliver Charles Darwin måske et navn, tyrkiske børn selv må google for at få kendskab til evolutionen. Den tyrkiske formand for den del af undervisningsministeriet, der har med pensum at gøre, har nemlig udgivet en video, hvor han kalder evolutionslæren for 'diskutabel' og for svær at forstå, skriver Berlingske. Han mener derfor, at teorien burde fjernes fra skoleskemaet. Og for nylig kaldte den stedfortrædende premierminister evolutionen for 'modbevist'.

1   8

Naturfagsprøven: Det osede af lyst

Oplevelsen af elevernes høje engagement både før og under prøven gør indtryk på Jesper, der som geografilærer for første gang har ført elever til den fælles prøve i fysik/kemi, biologi og geografi.

0   1

Færøsk folketingsmedlem: Fordomsfuldt skolemateriale om Færøerne

Sjuður Skaale, færøsk medlem af Folketinget, er ikke tilfreds med fremstillingen af hans del af Rigsfællesskabet på emu.dk og i et offentligt støttet undervisningsmateriale til folkeskolen.

1   20

Fejlskud

Idéen om den fællesfaglige naturfagsprøve er god; men omstændighederne omkring den gør den til et fejlskud.

0   8

Motiver dine elever til det gentagende træningsarbejde (2)

Kampen imod den manglende motivation til det kedelige træningsarbejde kan vindes med spillet RIGET

ANMELDELSE
0   42

Nyttigt materiale om undervisning i programmering

Materialet bør indgå i undervisningen på enhver læreruddannelse og på skoler, hvor man gerne vil i gang – eller forbedre det, man allerede gør.

0   10

Sammen om naturvidenskab?

En kritik af naturfagsstrategien med titlen "Sammen om naturvidenskab"

0   1

Rådgivningsgruppe til naturvidenskabsstrategi er nedsat

Fem personer skal rådgive i arbejdet med en national naturfagsstrategi. Gruppen er nedsat af undervisningsministeren og skal bygge videre på fundamentet fra strategigruppen, der i dag har offentliggjort 14 anbefalinger.

0   0

Udlodningsmidler til Danmarkskanon, naturfag og LGBT

Frem til den 29. august kan man søge del i Undervisningsministeriets udlodningsmidler, som stammer fra Danske Spil og Klasselotteriet til læremidler inden for tre områder: Undervisning om de ti værdier i Danmarkskanon Styrket faglighed særligt inden for de naturfaglige fag. Undervisning i LGBT-rettigheder.