Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

 

Læs mere om de faglige netværk
4.105 andre er allerede tilmeldt

For at du kan oprette indlæg i Ernæring og sundhed kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
1   36

Sulten efter viden om madspild

Elever er sultne efter at få større viden om madspild – og flere folkeskoler, gymnasier og videregående uddannelser sætter madspild på skoleskemaet.

0   0

Alkohol, tabu og det rene menneske

Efter skolestarten er der hvert år debat om de unges alkohol forbrug. Alkohol er et tabu i mange familier og, jeg ser her nærmere hvad et tabu er og hvad konsekvenserne af tabuiseringen, af alkohol kan være.

0   6

Fokus på børn med spiseproblemer

Tak Line Damsgaard for indlægget ”Pas på ikke at kalde børn kræsne”. Jeg kunne bruge samme titel til dette indlæg, hvor jeg sætter fokus på alle de børn, der af forskellige grunde ikke spiser som de fleste. De er ikke kræsne. De har brug for hjælp.

2   0

Tænk mad og motion sammen – start med skolernes motionsdag

I disse uger er motion en del af skoleskemaet på mange skoler. Det kulminerer med skolernes motionsdag inden efterårsferien. Der er dog et stort behov for, at vi tænker mad og motion sammen i skolen. Begge dele er vigtige for elevernes helbred og trivsel. Læs her, hvordan du hurtigt kommer i gang.

0   2

Loma vokseværk i Svendborg

Torsdag d. 5 oktober blev endnu to skoler i Svendborg Kommune Loma-skoler. Det blev fejret med en flot event hvor man besøgte både de to ny udnævnte Loma-skoler og den første Loma-skole i kommunen.

0   3

Madmyter

I dagens blogindlæg vil jeg slå en krølle om kostforvirrede børn, og hvordan man som lærer kan danne eleverne til at blive kritiske refleksive borgere.

0   2

Video-opskrifter gør en stor forskel

Jeg har oprettet en Youtube kanal med video-opskrifter, som gør en overraskende stor forskel i min undervisning

2   4

Skole-wc skal drives som en fin restaurant

Dagbladet giver en simpel forklaring på udfordringerne der er i folkeskolen mht. skoletoiletter

7   3

DR og TV2 har fuld fokus på folkeskolen

I denne uge kommer vi til at tale om skoletoiletter og inkontinens

1   5

Prestige i madfag – eller mangel på samme?

Det skal gøres attraktivt at blive madhåndværker, hvis vi skal vende udviklingen og sikre, at ikke bare restauranter og hoteller men også offentlige køkkener kan få faglært arbejdskraft i fremtiden. Madkvalitet og gode madoplevelser kræver nemlig, at vi har mennesker, der kan lave maden. Det kræver et paradigmeskifte, og her spiller folkeskolen en særlig rolle.

1   1

Kan man spise en by? Og i så fald hvad har det med skolen at gøre? Fem centrale Food & the school temaer

Food & the City er endnu ikke blevet en TV serie - men det skal nok komme. En lang række storbyer har nemlig fået øjnene op for at maden, dyrkningen og spisningen er en vigtig del af byens puls. De har tilsyneladende indset at forandringer i fødevaresystemet skal komme fra lokale initiativer snarere end fra store nationale politikker. De er en del af en global bevægelse hvor ikke bare den finere spisning, men også den gode hverdagsmad er kommet i fokus i strategier, der skal udvikle byers fødevareidentiteter. For borgere, de unge, turisterne og for erhvervet. København har netop afholdt topmøde med gæster fra en række byer fra hele verden. Og ugen efter kom turen til Århus hvor det globale Delize netværk bestående af gastronomiske byer med mere en 15 medlemmer kunne fejre 10 års jubilæum. Og i min egen by – Aalborg - har ideen om den spisende by fået godt fodfæste som en socio-økonomisk bevægelse med stedet, læringen og den sociale innovation som omdrejningspunkter. Men hvad er den spisende by i grunden og hvordan indgår skolens madvirkelighed i denne dagsorden?

0   3

Søg Ingefred Juul Andersen legat

Så er det snart tid til at søge et enestående legat, der kun kan søges af ernærings- og sundhedsuddannede, som er medlem af DLF. Fristen er 1. november.

0   2

Sund mad med Hoppeline...

For et års tid siden startede projekt ”Hoppeline”, som er et sundhedsfremmende projekt i daginstitutioner. Projektet er støttet af Nordea-fonden og arrangeres af Det Nationale Videncenter KOSMOS. Noget tyder på, at projektet har ramt et behov for at sætte sundhed og sundhedspædagogik på dagsorden rundt omkring i Danmark, idet lidt over 990 institutioner nu deltager i projektet.

1   4

Pas på med at kalde børn kræsne

I løbet af sommeren offentliggjorde Landbrug & Fødevarer en ny analyse omkring børn og kræsenhed. I analysen stod det klart at mange børn har en oplevelse af, at deres forældre synes, de er mere kræsne, end de selv synes. Jeg vil med dette indlæg gerne opfordre til, at vi passer på med at kalde børnene for kræsne og i stedet har en mere positiv tilgang til maden og det børnene spiser samt smager på.

0   3

Loma Event markerer Loma-implementering i Aalborg

Onsdag d. 3.maj afholdt Filstedvejens Skole i Aalborg Loma Event, hvor skolen fik bevis for sin deltagelse i Loma projektet. En dag, der - ud over fejringen - også skulle bringe de forskellige samarbejdsparter i kontakt med hinanden.

0   9

Yes, nu vil KL prioritere H&D!

Kommunernes Landsforenings nye uddannelsesudspil tilgodeser de praktiske fag i hele skolen, for at skabe flere ansøgere til erhvervsuddannelserne.

0   3

Se min nye skole

Skolebygningen er endnu ikke færdig og lugten af dårlige toiletter breder sig.

0   8

Forstå, hvad du spiser

Kan du læse en varedeklaration og forstå den? Og hvad med produktionsmetoderne bag dine dagligvarer, kender du dem? For at kunne tage stilling til det, vi spiser, er vi nødt til at forstå, hvad vi spiser. Med andre ord, vi er nødt til at kunne tale madens sprog for at kunne følge med i samtalen. Og det kræver en dygtig underviser.

0   15

Når jeg har fødselsdag, deler jeg kage ud

Hvor meget rykker en politisk defineret mad- og måltidspolitik, hvis skole og forældre ikke står sammen om at nægte eleverne adgang til det nærliggende supermarked?

0   4

Lyreskovskolen – succes med fælles måltidskultur og Måltidsmærket

Sund skolemad og gode rammer om måltidet i skolen er vigtig for børnenes trivsel og et godt grundlag for læring. Det glæder os derfor altid i Fødevarestyrelsen, når vi hører om de gode tiltag og erfaringer som skoler rundt om i landet gør sig.

Gør os klogere

Er du madkundskabslærer? Og vil du hjælpe os med at blive klogere på faget?

Besvar spørgeskemaet