ERNÆRING OG SUNDHED er for ernæringsuddannede og lærere, der underviser i madkundskab, sundhed og ernæring. 

I samarbejde med Madkundskabslærerforeningen

(4.038 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Ernæring og sundhed kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   2

Lektor: Der er brug for firkantede mål for madkundskab

Faget madkundskab har rykket sig, men der er stadig udfordringer, lød det fra lektor i madkundskab Helle Brønnum Carlsen på et gå-hjem-møde om faget i sidste uge.

0   1

Debatmøde: Gå kildekritisk til de pengestærke interessenter i madkundskab

Arlas Madlejr, DM i Madkamp og Co Gooks smagekasse er blot nogle af de tilbud som skoler og lærere får om materialer og efteruddannelse i madkundskab. Men er de pengestærke interessenter godt eller skidt for faget, spurgte folkeskolen.dk på et debatmøde.

0   3

500 elever er tilmeldt den frivillige prøve i madkundskab

56 skoler har tilmeldt i alt 500 elever til prøven i madkundskab. Andre fag burde lade sig inspirere af madkundskabsprøven, mener formand for Foreningen for Madkundskab Lone Carlson, som selv er censor.

1   7

Madkulturen lancerer manifest for madkundskab

Et nyt manifest for madkundskab sætter ord på, hvad faget kan i skolen, og skal hjælpe lærerne med at gøre fagets potentiale mere synligt for alle.

0   10

Lærer: DM i madkundskab gør mig dygtigere

Tina Vester er madkundskabslæreren bag den 6.-klasse, som i år vandt DM i Madkamp med et 'bønnebryllup'. Hun mener, Tistrup Skoles prioritering af faget har været en stor medvirkende årsag til, at hendes elever indtog førstepladsen.

0   3

Arla sætter fokus på madkultur i midtjyske 6.-klasser

Gentænk skolemad og rammerne for måltidet. Sådan lyder budskabet bag undervisningsmaterialet Madmovers og de tilhørende lærerkurser, som Arla tilbyder gratis til lærere og 6.-klasser i Region Midtjylland.

0   3

Lolland-Falster-elever har lært om sundhed – men nogle har mest brug for mad

En frugtordning får eleverne på Lolland-Falster til at spise mere frugt. Men det er ikke nok, hvis eleverne ikke får morgenmad. Det viser en overvejende positiv evaluering af projekt Sund uddannelse. Og nu har skolerne faktisk fået mulighed for at give eleverne gratis morgenmad.

1   6

Tistrup Skole vinder DM i madkundskab med bønnebryllup

Kold College i Odense lagde rammen for tolv skoleklasser, som i dag dystede om æren af at blive danmarksmester i madkundskab under temaet ’Bælgfrugter og bæredygtighed’.

0   0

Bælgfrugter og bæredygtighed: Finale i DM i madkundskab på torsdag

Tolv skoler. Fem dommere. En vinder. Gryden er sat i kog til Danmarksmesterskabet i madkundskab og bæredygtigheden er i fokus, når de udvalgte finalister dyster på alternative proteiner på Kold College i Odense på torsdag.

0   2

Forældre og lærere får håndsrækning til sund skolestart

Skole og Forældre har sammen med Mejeriforeningen udgivet forældrehåndbogen 'Sund og glad skolestart'. Bogen skal hjælpe både forældre og lærere.

0   2

Video: Se hvordan en 1. klasse reagerer på en dag uden mad

I en hel skoledag blev eleverne i første klasse nægtet deres madpakke og filmet. De var en del af Børnefondens kampagne for at sætte fokus på, hvor meget sult går udover evnen til at lære. Videoen er blevet set på Facebook over 400.000 gange.

1   1

Vind Springfrøprisen

Er du lærer i et kreativt fag og har udviklet et undervisningsforløb ud over det sædvanlige? Så har du nu chancen for at dele det med lærere og elever over hele landet. Springfrøprisen hædrer de allerbedste forløb i fagene musik, billedkunst, madkundskab, idræt og håndværk og design. Vinderen af prisen får 25.000 kroner, og de tre bedste får beskrevet undervisningsforløbet på emu.dk. Undervisningsministeriet og Kulturministeriet har stiftet prisen. Ansøg senest 1. april på www.slks.dk/boern/skole­boern/sprinfroeprisen.

0   11

Grøn bevægelse giver eleverne jordforbindelse fra højbedet

Skolehaverne spirer hastigt frem, og folkeskolen.dk var med, da Krogerup Avlsgaard i Humlebæk på Nordsjælland fik besøg af lærere og pædagoger fra hele landet i forbindelse med bevægelsen Haver til Mavers fagseminar.

0   6

Ligahåndboldklub og kommune går sammen om Åben Skole

I et nyt pilotprojekt skal håndboldklubben TTH Holstebro både byde ind med boldbasis i idræt, men også foredrag om livet som professionel håndboldspiller. "Tilgangen er at se på håndboldspillerne som hele mennesker", siger koordinatoren.

1   4

Nu kan skolens frugtbod blive 'måltidsmærket'

Andelen af børn i skolealderen, der lever op til Fødevarestyrelsens anbefalinger om at spise fuldkorn, frugt og grønt er lavt, og jo ældre skolebørnene bliver, jo værre ser det ud med de sunde spisevaner. Kun 5 procent af de 15-17-årige spiser grønt nok, viser en ny opgørelse. I dag lancerer miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen et måltidsmærke til skolemad, hvor både kantinen og den lille frugtbod kan prale med mærket, hvis de lever op til nye retningslinjer.

0   6

Ny gratis læringsapp om smag

Forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet kommer med en ny lærings-app, hvor lærere kan finde undervisningsaktiviteter om smag til madkundskab, dansk, matematik og naturfagene.

0   3

Ny madpakkekonkurrence skal give næring til læring

Madpakken er en vigtig grundpille i mange elevers hverdag. En ny landsdækkende konkurrence sætter fokus på at tænde de yngste skolebørns madpakkeinteresse.

0   4

Tips til øvelser i grundsmagene

Kun en ud af fem voksne kan identificere de fem grundsmage. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har udført for Arla. Det samme gælder børn, lyder erfaringer fra Madlejr.

0   0

Danskere ryger og drikker mest i Norden

Danmark indtager en kedelig førsteplads som det land i Norden, hvor flest voksne ryger dagligt og oftest drikker alkohol, skriver DTU Fødevareinstituttet. En ny undersøgelse viser, at hver femte voksen i alderen 18-65 år i Norden ryger og én ud af syv tænder smøgen hver dag. Andelen af rygere stiger i takt med, at uddannelsesniveauet falder.

0   2

Forbrugerrådet Tænk fylder 70

Forbrugerrådet Tænk fylder 70 år idag. Det fejres blandt andet med et fødselsdagsnummer af medlemsmagasinet. "Vi vil fortsat arbejde for forbedringer for forbrugerne ved at give politikerne og erhvervslivet mere viden og med- og modspil", siger formand Anja Philip i en pressemeddelelse.