Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

 

(4.093 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Ernæring og sundhed kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   2

Europæisk forbrugerorganisation beder Danmark hjælpe Forbrugerrådet Tænk

I regeringens finanslovsforslag for 2018 er der lagt op til at fjerne fem millioner af de ca. 17 millioner kroner, som Forbrugerrådet Tænks grundbevilling lød på i 2017. Det har fået den europæiske forbrugerorganisation BEUC til at sende et brev sendt til statsminister Lars Løkke Rasmussen og erhvervsminister Brian Mikkelsen, hvor organisationen udtrykker stor bekymring over, hvad besparelserne på kommer til at betyde for forbrugerne. Det skriver Forbrugerrådet Tænk.

0   2

Madkundskabslærer: Færre bindende mål giver mig mere frihed

53 færdigheds- og vidensmål i madkundskab bliver højst sandsynligt vejledende i stedet for bindende, når et politisk flertal senere på året gennemfører en opblødning af Fælles Mål. Madkundskabslærer Benita Schmidt glæder sig til at bruge de nye muligheder.

0   108

Bachelorer: Madkundskab - frikadellesløjd eller porten til sanseligheden?

Madkundskab kan være en vigtig ingrediens til elevernes dannelse, men mange steder opfattes det som et hygge- og pausefag, siger Annette Jensen og Anna Malmkjær

1   24

Skole har fundet succesopskrift til de praktisk/musiske-fag

På Rønbækskolen i Hinnerup har eleverne på mellemtrinnet ikke håndværk og design, billedkunst, musik og madkundskab – de har projektfag, hvor alle de praktisk/musiske fag er blevet gentænkt og arrangeret som korte projektperioder frem for månedlange forløb med få lektioner om ugen.

0   11

Praktiskfaglig elevvurdering begejstrer og bekymrer

Håndværk og design-lærer Katrine Dalin Diduch glæder sig over regeringens planer om, at eleverne fremover skal have vurderet praktiske færdigheder, inden de forlader folkeskolen. Men hun ærgrer sig over, at et nyt lovforslag er for ukonkret.

0   2

Gratis smagekit fra Smagens dag

Lærere som tilmelder sig Smagens Dag kan få et gratis smagekit. Formålet med Smagekittet er at overraske, udfordre og stimulere eleverne med smags-, syns-, føle-, lugte-og høreindtryk. Smagekittet kan give eleverne oplevelser, så de bliver bevidste om og erkender, at alle sanser påvirker smagsoplevelsen, når de smager på og vælger fødevarer og mad, står der på Smagens dag hjemmeside. Smagens dag afholdes i år 27. september.

1   4

Lovforslag i høring: Elevernes praktiske færdigheder skal vurderes fra næste skoleår

Et forslag om at tilføje en praktiskfaglig vurdering som en del af uddannelsesparathedsvurderingen er netop sendt i høring. Vurderingen skal foretages ud fra praktiskfaglige elementer i udskolingen.

1   3

Madkamp: Madkundskabslærere skal lære at sylte i eddike

”Konserver din køkkenhave” er temaet for dette skoleårs DM i madkundskab. Her kan lærere lære mere om blandt andet syltning og fermentering af frugt og grønt. Tilmeldingen til lærerkurserne er åbne.

0   7

En ernærings-faglig ildsjæl takker af

I dag siger Danmarks Lærerforening farvel til en ernærings-ildsjæl. Konsulent, tidligere hovedbestyrelsesmedlem og tidligere formand for Formidlerne Ulla Maria Mortensen går på efterløn.

0   0

Gladsaxe gør skoledagen røgfri - også uden for matriklen

Hver femte af de unge, der ryger, røg første gang i skoletiden, viser tal fra Kræftens Bekæmpelse, som opfordrer skoler til at gøre skoletiden røgfri både på og uden for skolens område. Gladsaxe har fra i år røgfri skole for alle elever.

0   7

Professor: Elever skal inddrages i skolers madpolitik

Hele 91 procent ud af 238 midtjyske skoler har iværksat tiltag, der skal fremme sund mad og madglæde hos eleverne, viser en undersøgelse. Men blot 21 procent har inddraget eleverne i mad og måltidspolitik. Og det er alt for lidt, mener professor Karen Wistoft. DLF er enig – og ønsker sund skolemad til alle.

0   4

Årgang Sund: Elever får kostvaner på skoleskemaet

Mange af de nye folkeskoleelever vil få kostvaner på skoleskemaet. Mejeriernes Skolemælksordning har nemlig igangsat "Projekt Sund Skole" på 350 folkeskoler landet over. Her skal indskolingseleverne være en del af projektet, der blandt andet indeholder undervisningsmateriale og idéer til aktiviteter, eleverne kan lave i spisepausen. Det er gratis at deltage i projektet, og alt materiale kan hentes digitalt.

0   6

KL: Mere praktisk undervisning i skolen skal få flere til at vælge erhvervsskolerne

I Fælles Mål skal indarbejdes et praksisnært og anvendelsesorienteret element i alle fag, hvor det er muligt. Fagene håndværk og design og madkundskab skal introduceres allerede i 1. klasse mod 4. klasse i dag, og alle elever skal vælge mindst ét praksisorienteret valgfag i 7.-9. klasse. Det er nogle af KL's bud på, hvordan folkeskolen kan blive mere praktisk og dermed fremme søgningen til erhvervsuddannelserne.

0   6

Madkundskabsforening: Få de uddannede lærere tilbage til faget

Madkundskab er blandt de fag i skolen, hvor skolerne udnytter lærernes kompetencer dårligst, viser tal fra Undervisningsministeriet. Brug de madkundskabsuddannede i skolen, lyder det fra Foreningen for Madkundskab.

0   0

Forskere afviser påstand om, at autisme kan kureres med diæt

Det har vakt debat i en række medier, at forfatter og blogger Ninka-Bernadette Mauritson for nylig skrev i et debatindlæg på politiken.dk, at man kan kurere autisme ved at ægge kosten om. Det har blandt andre forældre til børn med autisme, voksne med autisme og Landsforeningen Autisme taget afstand fra. Videnskab.dk har forsøgt at finde den forskning, der ligger til grund for mirakelkuren mod et uhelbredeligt handicap, men tre danske forskere afviser, at den findes.

0   2

Læsesvage kan hente hjælp til aftensmaden i ny billedkogebog

Mennesker med læsebesvær kan have svært ved at lave mad efter almindelige opskrifter. Det kender de til hos Klub God Mad, en madklub for mennesker med udviklingshæmning i Aarhus. Derfor har folkene bag madklubben lavet en billedkogebog med lette, sunde, appetitlige og prisbillige madopskrifter, som udelukkende kan følges ved at se på billederne, skriver Aarhus Stiftstidende.

0   4

Smagens dag opruster med gratis lærerkurser

240 lærere og pædagoger får næste år mulighed for at få gratis kursus i, hvordan de underviser elever i at smage på maden og sætte ord på smagen.

0   5

Lærere: Madkundskab er vigtigt

Madkundskabslærerne Morten Tido Madsen og Katrine Diduch var inviteret til at give lærernes perspektiv, da DM i madkundskab, Go Cook og Landbrug og Fødevarer forleden holdt gå-hjem-møde om faget madkundskab.

0   1

DM: Fermentering i skolekøkkenet

'Konservér din køkkenhave' er temaet for næste års danmarksmesterskab i madkundskab, Madkamp 2018. Det handler om de klassiske konserveringsmetoder for frugt og grønt, som igen er kommet på mode - syltning, saltning og fermentering.

0   9

Lektor: Der er brug for firkantede mål for madkundskab

Faget madkundskab har rykket sig, men der er stadig udfordringer, lød det fra lektor i madkundskab Helle Brønnum Carlsen på et gå-hjem-møde om faget i sidste uge.