Fagligt netværk om engelsk i folkeskolen. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

(4.852 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Engelsk kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
1   1

Niveaudeling i engelsk: Hot eller not?

Flere undersøgelser peger på, at eleverne på ingen måde har gavn af niveaudeling i folkeskolen. Faktisk kan en placering på et lavt niveau ligefrem ende med at blive en form for selvopfyldende profeti, så svage elever kan blive endnu svagere. Derfor har jeg grebet niveaudelingen i engelsk anderledes an og fokuseret på min største udfordring i faget: Elevernes utryghed ved at sige noget højt i klassen.

ANMELDELSE
0   2

En anmelder overgiver sig

Overskueligt og overkommeligt materiale fra Gyldendals Close-Up-serie.

0   7

Authenticity means: “It’s gotta be real!”

This is a reworking of my last blog, but this time in English. I have added more to topic. This blog recounts some of the most exciting and astonishing events in my English lessons. I was genuinely shocked at how simple it was to make contact with extraordinarily interesting people.

14   2

Simon says: "Move!"

Bevægelse i undervisningen. The buzzwords above all. Vi ved alle, at en smule fysisk aktivitet i løbet af en lektion giver eleverne fornyet ilt til hjernen, en bedre koncentration og et skarpere fokus. Vi lærere elsker at hade det. For det er jo så besværligt, som vi ofte bekræfter os selv og hinanden i. Men det behøver det altså ikke være.

0   11

Ministeriet: Vejledningen er tydelig ved engelskprøven

Mange elever har under engelskprøven i år googlet stik imod vejledningen. Men det får ikke de store konsekvenser for elever, der ikke har været orienteret ordentligt. Men snyd skal straffes, lyder det fra Undervisningsministeriet.

0   2

Nye nationale test – nu med hovedtelefoner

De obligatoriske nationale test er slut for denne gang. Når Undervisningsministeriet åbner for frivillige test til efteråret, kommer de nye test i engelsk, 4. klasse, og matematik, 8. klasse, som fra næste år er obligatoriske og har skubbet biologi og geografi ud.

2   17

Engelsk-skandale: Elever googlede i strid med prøvereglerne

Ved engelskprøven i 9. klasse i fredags var det alene tilladt at bruge internettet til ordbogs-opslag, men mange elever har hentet både billeder og diverse fakta i cyberspace, fortæller en censor, som efterlyser ensartede netregler i alle fag.

ANMELDELSE
0   5

"First Choice for tredje"

Det er de mange praktiske og kreative aktiviteter beskrevet i Teacher’s book, der er kernen i "First Choice"-undervisningen. Arbejdet med læringsstile er hele tiden i fokus, det understøtter elevernes forskellige måde at lære på, og det trækker bevægelse ind i undervisningen.

ANMELDELSE
0   13

Spændingsserie på engelsk

"Grandad's secret" er en serie af ægte spændende bøger på engelsk med overraskende og kompleks handling.

7   11

Når eleverne skyder med skarpt

Jeg blev for et par uger siden kaldt en retarderet cunt af en elev i 9. klasse. Interessant ordvalg, når man synes, man er blevet uretfærdigt bedømt i projektopgaven. Det blev trods alt ikke sagt direkte til mig, men det ramte alligevel, for selvom jeg ikke helt præcist ved, hvad en retarderet cunt er, så kan jeg godt regne ud, at det ikke er noget positivt…

0   3

Free Online Teaching Resources

En kort introduktion til British Councils hjemmeside med et væld af undervisningsaktiviteter.

0   4

Kan man stadig lære noget efter tolv gange?

Jeg har den seneste uge haft travlt i min 9. klasse i engelsk. De skulle nemlig afleveres deres dispositioner – de såkaldte outlines – til den mundtlige prøve i juni måned. Fluebenet er nu sat, og jeg kan for 12. gang i mit engelsklærerliv kigge tilbage på forløbet og evaluere.

0   14

Inge Alfredsen

Avedøre Skole i Hvidovre, underviser i engelsk og dansk (mellemtrin). Undervist i 14 år.

0   16

Elever oversætter og indtaler engelske bøger på dansk

Vonsild Skole har indgået samarbejde med en amerikansk bogportal, hvor elevernes oversættelse nu kan bruges af alle. Det sker som led i skolens arbejde med globalt medborgerskab.

3   13

Om vigtigheden af at være grøn

Den nationale test i engelsk er for de fleste engelsklærere blevet en naturlig del af skoleåret i 7. klasse: Først den frivillige i december måned og så den obligatoriske i april. Sådan er det i hvert fald for mig. Den er et evalueringsredskab som så mange andre, og jeg bruger ikke resultaterne til specielt meget, for de har alligevel aldrig sagt andet end det, jeg vidste i forvejen. Men for mine elever er det en helt anden sag.

0   14

Imponerende!

Nu og da kan man også som sproglærer blive imponeret. Det blev jeg, da jeg faldt over en videooptagelse på YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=qX53zJgqvCQ) , hvor Vladimir Skultety, der stammer fra Slovakiet, taler 19 forskellige sprog heraf 10 sprog flydende. 8 taler han på C1 – C2 niveau inden for den europæiske referenceramme. Niveauet svarer til minimum studentereksamensniveau. På videoen bliver han interviewet af Gabriel Gelman, som jeg tidligere har præsenteret i et blogindlæg: ”Lær fremmedsprog lynhurtigt” (https://www.folkeskolen.dk/591012/laer-fremmedsprog---lynhurtigt) Interviewet er på tysk. Und dig den oplevelse, det er at lytte til et sproggeni.

0   17

Når eleverne klapper i som østers

Hvad gør man, når man har en 8. klasse i engelsk, hvor to tredjedele af eleverne klapper i som østers, når der er klassesamtaler, fordi de er bange for at fejle? Som idealistisk – og en smule naiv – nystartet lærer i 2008, måtte jeg hurtigt sande, at jeg altså ikke ændrede verden med et par motiverende skulderklap og en ugentlig filosofisk opsang i bedste Kierkegaard-stil.

2   19

At turde eller ikke turde?

Det ligger i den menneskelige natur at spekulere over, hvad andre tænker om en. Og vi har alle et ønske om at være en, som folk synes om. Derfor kan det være svært at turde fejle. Men hvis man vil lære noget, må man lægge de tanker væk. For hvad er egentlig, det værste der kan ske?

ANMELDELSE
0   44

Det slår gnister!

Med rødder i en undervisning, der sigter mod det gode, det sande og det skønne, får den moderniseringsstyrede udvikling i uddannelserne sin bekomst. Det slår gnister. Der er torden og lynild. Men den underliggende begejstring for den gode lærers undervisning er ikke til at tage fejl af.

0   27

Engelsk-redaktør: Google Translate er en gave til undervisningen

Giv eleverne faglig selvtillid ved at lade dem øve sig i oversættelser for derefter at køre dem i Google Translate, siger lærer og redaktør for engelskfaget på EMU. På den måde er de selv i stand til at afsløre fejlene fremover.