Netværk for billedkunstlærere i folkeskolen. I samarbejde med Danmarks Billedkunstlærere.(4.266 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Billedkunst kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   0

Fri Pokémon til folket

Kulturformidling er ikke kun en privat sag.

0   9

Lærer: Billedkunst bør være frontløber for innovation

Billedkunst kan byde ind med rigtig meget, hvis lærerne sætter deres faglighed ordentligt i spil – men det kræver, at vi tør og har lyst til at tænke billedkunst anderledes, mener en lærer, som nu blogger om faget på folkeskolen.dk/billedkunst

1   21

Innovation og kreativitet i billedkunstfaget

Det undrer mig at der ikke tales mere om disse fagligheder i billedkunstfaget, når kreativ tænkning er en af de vigtigste egenskaber, man skal besidde i morgendagens samfund.

0   5

Elever filmer sig til digital dannelse

Danske skoleelever skal gennem arbejdet med film lære at forstå den medievirkelighed, de befinder sig i. Det er kongstanken bag nyt læremiddel, som udspringer fra pilotprojekt på 11 fynske skoler.

0   8

Lyn-beslutning: Billedkunstner læser til lærer inden forbud

Det var en veninde bosat i Roskilde, der ringede til Mille Rude forleden dag og fortalte hende, at hvis hun skyndte sig, kunne hendes drøm om en læreruddannelse alligevel blive til virkelighed. Om to uger starter den 43-årige billedkunstner på læreruddannelsen.

0   4

Nyt inspirationskatalog til Billedkunstens dag 15. marts 2017

BILLEDKUNSTENS DAG er den 15. marts 2017. Nyt inspirationskatalog til Billedkunstens dag er på gaden nu. Danmarks Billedkunstlærere og Kompetencecentret for børn, unge og billedkunst har igen i år lavet et inspirationskatalog, som kan give nogle gode idéer til, hvad I kan lave hos jer på BILLEDKUNSTENS DAG.

0   9

Billedkunstens dag 2017

Godt Nytår!

3   4

Vestjysk kommune satser stort på 3D-printere og laserteknik

Hvad der to år siden begyndte med to billige 3D-printere i sløjdlokalet på Ringkøbing Skole bredes nu ud i hele Ringkøbing-Skjern Kommune. To lærere skal de næste fire år styrke håndværk og design og også andre fag med teknologiværksteder på ni skoler.

0   2

God jul og godt nytår til alle billedkunstlærere

Så er det lige ved at være tid til at lukke alt ned - både i skolerne og her på redaktionen. Som tovholder på netværket for billedkunst vil jeg ønske alle en glædelig jul og et godt nytår.

0   7

Om abstrakt tænkning hos vores forfædre

Hvad fortæller hulemalerier om tidligere tiders tanker?

ANMELDELSE
0   5

Billedkunst til gensidig inspiration

Bogens primære ambition er at skitsere så mange muligheder, at enhver underviser vil kunne forholde sig til sit fag og sin egen planlægning på et professionelt niveau. Bogen kan fungere som inspiration, som oplæg til egen fordybelse og som opslagsværk i forhold til faglige ord og begreber.

5   37

Lærer: Det er ikke kun forældrene, der spytter i kassen – vi gør også

Kalenderlyset til klassen, madpakken på ekskursionen, bukkehornsfrøene til krydderihylden i madkundskab. Lærere giver løbende små økonomiske bidrag til undervisningen og den gode stemning i skolen.

9   10

Dansk oldtidslandsby i papmache og genbrug.

4. årgang har lært om oldtidsbyer i forskellige kulturer, og har i den forbindelse også været på Glyptoteket. Tilbage på skolen har elever kreeret en dansk oldtidslandsby i papmache og diverse materialer.

ANMELDELSE
0   1

Fantastiske Brøgger og Jensen!

Jensen udfordrer Andersens trone.

3   2

Professor anbefaler karakterer i de kreative fag

Kreativiteten og de vilde ideer skal tilbage i klasseværelset, lyder det fra professor, dr.phil Kirsten Drotner. Skolen har fået alt for stort fokus på de målbare færdigheder. Hun opfordrer til massiv efteruddannelse af lærerne i undervisning i kreativitet og afgangskarakterer i de kreative fag. "Det er selvfølgelig ikke uproblematisk. Hvis man hele tiden skal måles på, hvor kreativ man er, vil det jo i sig selv lægge en dæmper på kreativiteten, og derfor skal det ske med måde. Men jeg mener ikke, at der er nogen vej udenom, hvis vi vil reformere det eksisterende læringsparadigme. Hvis kreativiteten skal tages alvorligt af både elever og lærere, er det afgørende, at der også gives karakterer i de produktive fag - eventuelt kun ved afgangsprøven i 9. klasse", siger hun til Politiken.

0   6

Kun håndværk og design-lærerne får mere efteruddannelse blandt de praktiske fag

754 lærere har været på kurser i håndværk og design sidste år mod kun 92 året før. Men hverken billedkunst, musik, idræt eller madkundskab har oplevet en reel stigning."Vi bliver altid prioriteret sidst", siger billedkunstlærernes formand.

0   14

Don´t F***ing lie to us, Kunst i det postfaktuelle samfund

8.klasse udstiller samfundskritisk kunst på Charlottenborg.

2   1

Censorer: Kravene til eksamen i billedkunst er for lave

Halvdelen af alle lærerstuderende i billedkunst får 10 eller 12 til deres afsluttende prøve i faget. Censorerne opfordrer til en præcisering af prøveform og kompetencemål.

0   4

Kunst gør elever med indlæringsvanskeligheder til ligeværdige kammerater

Elever med faglige vanskeligheder har både gavn og glæde af at udtrykke sig gennem kunst. Det oplever specialafsnittet Team V på Grydemoseskolen, som hvert år arbejder sammen med Louisiana i en uge. I år med afsæt i farverige kunstværker af Poul Gernes.

0   9

Elev tog afsæt i sin ordblindhed til at lave et kunstværk ud fra en bog

Som ordblind hader Anne Svanvig bøger. Derfor vidste hun ikke umiddelbart, hvad hun skulle stille op, da hendes klasse fik til opgave at omdanne en bog til noget kunstnerisk i billedkunst. Men så fik hun den ide at visualisere en ordblinds verden.