Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

 

(4.415 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Billedkunst kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   4

Ph.d.: iPads er gode til at udvikle elevernes billedkompetencer

Når man skal integrere it i undervisningen i billedkunst, er der klare gevinster ved at bruge en iPad. Det konkluderer en ny ph.d., der har undersøgt, hvordan it-didaktisk design kan fremme læringsudbyttet af digitalt billedarbejde i skolen.

1   22

I maleren L. A. Rings fodspor

Et målrettet dialogbaseret undervisningsforløb i billedkunst med 23 elever i en 6. klasse. Med fokus på almen dannelse. Kunsthistoriske udtryk og begreber, samt forholdet mellem kunst og samfund. Forløbet kan nemt overføres til egne lokale kunstnere i andre tidsperioder.

0   3

HUSK Billedkunstens dag i 2018 onsdag i uge 11

Billedkunstens dag i 2017 var en stor succes, hvor mere end 10.000 elever deltog i mere end 40 byer. I 2018 skal vi være endnu flere.

0   2

Forsøg med prøve i billedkunst som valgfag forlænget to år

Undervisningsministeriet har besluttet at forlænge forsøgene med prøve i valgfagene F9: Medier, Billedkunst, Musik og Spansk

0   8

Motiver dine elever til det gentagende træningsarbejde (2)

Kampen imod den manglende motivation til det kedelige træningsarbejde kan vindes med spillet RIGET

0   5

Forskning: Kunst-projekter har givet elever både afbræk og selvindsigt

En bog i collografi, animationsfilm og malerier er nogle af de konkrete resultater af ni fynske skolers afprøvninger af, hvordan man kan lave åbne skole-samarbejder med kunstnere og museer inden for de æstetiske fag.

2   6

Prøv det nye website skoletjenesten.dk

Skoletjenesten.dk, en portal som samler åben skole-tilbud fra hele landet, er netop relanceret. Lærere og pædagoger har været med til at teste formatet og søgefunktionerne, så nu bliver det svært at komme uden om denne samling af læringstilbud, når man skal i gang med planlægning af sin undervisning.

1   4

Motiver dine elever til det gentagende træningsarbejde (1)

Er det svært at motiverer eleverne til at få trænet deres færdigheder eller er der andet der skal trænes. Så bliver spillet "Riget" klart noget for dig og dine elever.

0   10

iPadcovers med inspiration fra 1700-tallet: Årets vinder af Springfrøprisen er fundet

Her til eftermiddag blev Springfrøprisen uddelt. En tidligere teaterskrædder løb med årets kreative pris for et projekt i samarbejde med kommunens historiske museum.

0   3

Billedpædagogisk Tidsskrift - gode ideer til temaer?

Hvad arbejdes der med i billedkunst skolerne? Hvad er hot? Hvad bringer glæde? Hvad savner du ideer til og informationer om? Hvad synes du, at Billedpædagogisk Tidsskrift skal tage op og bringe artikler om?

0   5

Elevernes selvkritik ødelægger deres kreativitet

”Min tegning er grim”. Alt for ofte hører jeg denne sætning i billedkunstfaget. Hvor kommer elevernes selvkritik fra, og hvordan kan vi omvende deres syn på egne præstationer, så det ikke begrænser deres kreativitet?

0   3

Ørestad Skole vandt skoleprisen til DM i tegning

En skovhugger med motorsav udelukkende tegnet med ordet ’ost’ var blandt elevholdets tegninger, da Ørestad Skole vandt DM i tegnings Skole versus Skole-konkurrence.

0   19

Myter om kreativitet står i vejen for læring

Der eksisterer i dag et gab mellem vision og virkelighed i skolen, når det gælder om at styrke elevernes kreative læring, skriver kronikøren med afsæt i et fynsk forsøg med skabende filmarbejde. Forsøget gennemhuller flere myter – for eksempel, at kreativitet står i modsætning til faglighed.

0   7

Baltiske og danske lærerstuderende laver kunst af samfundsfag

I denne uge er musik- og billedkunstlærerstuderende med i et interkulturelt samarbejde med blandt andet baltiske lærerstuderende. Målet er at udfolde tunge samfundsfaglige begreber på en kunstnerisk måde.

0   6

Lys, lyd, lugt og læring

Der er forskel på sløjd og håndarbejde, og på at lære ude og inde.

2   3

Bachelor - samtidskunst i billedkunstundervisningen

Bachelor - søger empiri til billedkunst bachelor

1   7

Det grimme er mere skønt end det pæne

Kreativitet er de mange løsningers legeplads. Vi lever i en tid, hvor vores elever bliver trænet hårdt og præcist i at komme med det ene rigtige svar, og det begrænser dem langt mere, end vi forestiller os.

1   5

Billedkunstens dag på Nørrebjergskolen i Odense

Trivsel, fællesskab og samhørighed var nøgleordene for billedkunstensdag. Elever og personaler mødte ad hoc op i mindre grupper på skolens torv og fik sat ansigt på det fælles værk.

1   4

BILLEDKUNSTENSDAG PÅ LÆRERUDDANNELSEN, UCC

BILLEDKUNSTENSDAG PÅ LÆRERUDDANNELSEN, UCC - PAPIR OG 3D-KONSTRUKTION