6.-klasser vandt kamp mod madspild med fokus på en hyggelig frokost

En hyggelig frokostpause i skoledagen er kernen i den indsats, som 6.a og 6.b på Virklund Skole i Midtjylland har arbejdet med for at mindske madspild. De to klasser har netop modtaget en præmie på 10.000 kr. i Arlas MadMovers-konkurrence.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De to klasser har arbejdet med spisepausen på skolen. De har blandt andet rodet skraldespanden igennem for at finde ud af, hvor meget de spiser og hvor meget mad, de smider ud. Det er der kommet en række originale idéer ud af, som førte til sejren i den landsdækkende konkurrence. De to 6.-klasser har blandt andet opsat skilte på skraldespandene med gode råd mod madspild, indført fællesspisning, lavet en rapsang om mad-ro og udviklet en Madlov, der er en slags grundlov for den gode spisesituation.   

"Vores elever har været enormt kreative og meget engagerede i undervisningen, hvilket de mange gode tiltag jo også vidner om. Eleverne har valgt at fokusere meget på madspild og affaldssortering, og så har forløbet været med til at danne et fællesskab blandt eleverne og skabe hyggelige frokostpauser, som i sidste ende gør, at eleverne kan lade op og er klar til undervisningen. Vi er som klasselærere naturligvis meget stolte over, at de nu modtager en præmie for det gode arbejde", siger klasselærer for den ene af klasserne, Rikke Smith, i en pressemeddelelse.