På festivalen er 12 skoler repræsenteret. Hver skole har en stand, som passes af elever i tidsrummet 11.15-14.00. Ved standen præsenterer eleverne det de har lært/udviklet for dommerpanelet. Derudover skal standen passes, så eleverne kan besøge hinanden.
På festivalen er 12 skoler repræsenteret. Hver skole har en stand, som passes af elever i tidsrummet 11.15-14.00. Ved standen præsenterer eleverne det de har lært/udviklet for dommerpanelet. Derudover skal standen passes, så eleverne kan besøge hinanden.

Madkamp udvider med madkundskabsfestival

Roskilde får en madkundskabsfestival, hvor lærere og elever, som har arbejdet med kartoflen i årets Madkamp, kan præsentere det, de har lært.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Madkamp er den årlige konkurrence, hvor klasser fra hele landet konkurrerer om at vinde DM i madkundskab. Som en del af Madkamp bliver der afholdt en række kurser, som omkring 200 lærere i år har deltaget i. Temaet for kurserne og Madkamp er i denne omgang 'Brug knolden'. Det er på disse kurser, at folkene bag Madkulturen har oplevet, at lærerne efterspørger lokale initiativer, hvor eleverne kan få lov til at præsentere deres undervisningsforløb.

Ønsket bliver nu efterkommet med en madkundskabsfestival i Roskilde den 31. januar 2019.

På festivaldagen kan eleverne præsentere et udpluk af det, som de har lært om kartoflen, og der vil være et dommerpanel af lærerstuderende, som vil give feedback.

Målet med festivalen er, at eleverne kan blive klogere på kartoflen og få inspiration fra andre skoler, som deltager i Madkamp.

"På dette års lærerkursus vi oplevet stor efterspørgsel på lokale initiativer a la DM i madkundskab, så flere elever end blot de ti hold, der går videre i DM, kan komme og præsentere deres forløb. Samtidig var det vigtigt, at man ikke skal bruge for lang tid på transport. Derfor afprøver vi nu en madkundskabsfestival i Roskilde og håber på, at vi fremadrettet kan brede den ud i hele landet", lyder det fra projektleder i Madkamp Georgie Børsting i en pressemeddelelse.

På festivalen vil der også være et potato-lab, hvor kokkeelever dyster om at udvikle den bedste kartoffelsnack, som eleverne er med til at kåre.

Madkundskabsfestivalen finder sted i Roskilde torsdag den 31. januar 201 fra 9.30 til 14.14. Tilmeldingsfrist den 21. december. Man skal have arbejdet med undervisningsmaterialet fra Madkamp for at kunne deltage. Det er gratis for skoler at deltage.

Powered by Labrador CMS