Lærerforeningen skal have ny topchef

Stillingen som sekretariatschef for DLF's sekretariat i København slået op.

Publiceret Senest opdateret

Danmarks Lærerforening skal have ny sekretariatschef, altså den person, som står i spidsen for de 159 ansatte i Lærerforeningens sekretariat på Vandkunsten i København.

Og stillingen er netop slået om som ’sekretariatschef’, ikke ’direktør’, som det efterhånden hedder i mange organisationer:

”Jeg synes ikke, de er nogen grund til at ændre stillingsbetegnelsen”, siger formand for Lærerforeningen Gordon Ørskov Madsen. ”Jeg ved godt, at mange organisationer vælger at bruge ordet ’direktør’. Men det sender også et signal om, at man bliver en del af en direktion. Måske synes nogle, at det er en finere titel, men jeg synes faktisk, det er meget attraktivt job, vi tilbyder”.

”Den kommende sekretariatschef skal være chef for hele sekretariatet og sørge for, at det fungerer bedst muligt, og så skal vedkommende også have et blik ud i verden i forhold til DLF’s opgave og strategi og samarbejde med andre organisationer og samarbejdspartnere i det hele taget. Vedkommende skal også have en opmærksomhed på vores lokale kredse, så vi er en forening, der hænger godt sammen, og kredsene kan få en sparring med foreningens centralt”.

For et år siden indførte Lærerforeningen en ny rolle i sekretariatet, en politisk chef. Den stilling bevares.

”Når den nye person er ansat, skal vi finde den helt rigtige arbejdsfordeling mellem sekretariatschefen, den politiske chef og afdelingscheferne, men den fordeling får den nye chef mulighed for at være med til at sætte sit præg på, og det afhænger jo også af, hvilke kompetencer den kommende sekretariatschef bringer ind”, siger Gordon Ørskov Madsen.

Lærerforeningen har allieret sig med firmaet Genitor til at hjælpe med at rekruttere den nye chef, dels via et stillingsopslag, dels via at Genitor selv kan rette henvendelse til potentielle kandidater til jobbet.

Politisk chef Jesper Støier er konstitueret sekretariatschef, ind til en ny sekretariatschef er ansat. Den tidligere sekretariatschef, Bo Holmsgaard, stoppede i Danmarks Lærerforening 1. april.

Powered by Labrador CMS