Mit bud på et vellykket første møde er selvfølgelig, at praktikken er velplanlagt. Koordinatoren har forsøgt at tilgodese alle ønsker, med flest mulige timer i de fag den studerende er ude i. Da alle studerende har en tilstedeværelsestid på mellem 25-30 timer, giver det lidt frihed i forhold til skemalægningen, da huller fyldes ud med forberedelse og vejledning.
På min skole laver jeg en folder med praktisk information. Den indeholder blandt andet mødetider, forslag til “andre lærer opgaver”, antal af vejledningstimer, koder til kopimaskine, kaffeordning, telefonnumre og procedure for sygemelding. Jeg er faktisk så gammeldags, at jeg kopierer folderen og udleverer den, så de studerende let kan orientere sig i denne ellers så digitale hverdag.
Mødet startes med en præsentationsrunde; de studerende kender ikke altid hinanden. De er på forskellige niveauer, fag og stamhold.
Ud over mødet med praktikkoordinatoren, er der arrangeret et kort møde med praktiklærerne, hvor diverse forventninger afstemmes.
Skolen vises frem i fysisk forstand. AULA besøges virtuelt. Der underskrives tavshedserklæringer og gives tilladelser til indhentning af børneattester.
Mødet er berammet til 2 timer, og det er bestemt ikke for meget. Forhåbentlig er jeg på mødet lykkedes med at skabe en god og afslappet stemning, så de studerende går derfra med følelsen af, at de er velkomne, og at alle på skolen ser frem til praktikken.
Praktikanterne kommer!
Vi har lavet en ny flot platform. Desværre kunne vi ikke flytte de gamle profiler, så hvis du vil kommentere en artikel, skal du oprette en profil. Og er du ny i debatten – så velkommen til. Tjek eventuelt vores retningslinjer for debatten.
Tak fordi du deltager.