Vi har i et tidligere blogindlæg beskrevet hvordan eleverne skovede hassel og lærte at binde knob med stor hjælp fra Ida og Inge, som begge er spejdere.
Da skeletterne af tipierne blev færdige, afstivede vi dem med flere rafter og den flettede bund blev surret fast.
Efterfølgende har vi haft besøg af en tækker, som fortalte hvordan man lavede ståtag ved at lægge små neg af tækkerør i rækker mellem rafter og ved hjælp af en tækkenål.
Eleverne lavede også måtter til teltenes bunde. Små samlinger af strå syet sammen med sejlgarn.
Vi ”syede” over et stykke og stak så snoren ned midt i det samlede strå, så stingene kom til at ligge ind over hinanden. Det mindede meget om måde jeg i sin tid også har prøvet at sy en svensk bark-æske sammen.
Nogle steder vil man sagtens kunne lave tipier som vores til en udendørs legeplads. Der er kommuner, hvor man i den tekniske forvaltning kan ”bestille” træ/grene fra kommunens gartnere -og ellers kan man bestille rafter og pil.
Men der hvor det ikke kan lade sig gøre, kunne man også arbejde med modeller i en meget mindre målestok til minimodeller. På den måde kan de godt få en fornemmelse af hvad det går ud på.
Det var sjovt at se den glæde eleverne havde når de kunne sætte sig ind i de næsten færdige tipier, og flere vil alligevel gerne gøre dem færdig for at kunne sidde derinde og hygge. Vi gør et forsøg på at komme helt i mål -så de får denne oplevelse med.
I denne uge skal vi starte på at lave fuglehuse, og så kan den sidste tækning være sideløbende arbejde.
Måske kan dette link hjælpe? https://goerdetselv.dk/tag/saadan-laegger-du-straatag
Det er et betalingslink, men der findes andre.
Byg en tipi
Vi har lavet en ny flot platform. Desværre kunne vi ikke flytte de gamle profiler, så hvis du vil kommentere en artikel, skal du oprette en profil. Og er du ny i debatten – så velkommen til. Tjek eventuelt vores retningslinjer for debatten.
Tak fordi du deltager.