Michael foran det bogstavbjerg, han skal bestige. Men først skal han finde ud af, at han også skal bruge sine ben for at komme til tops.
Michael foran det bogstavbjerg, han skal bestige. Men først skal han finde ud af, at han også skal bruge sine ben for at komme til tops.

Ny bog skal hjælpe elever til at tale om deres ordblindhed

Ordblinde har ikke kun problemer med bogstaver. Mange tror, de er ene om at have svært ved at læse, og at de ikke dur til noget. Det vil ordblinde Jesper Sehested ændre på. Han har skrevet en bog, der skal hjælpe ordblinde børn med at få selvtillid.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jesper Sehested driver firmaet etlivsomordblind.dk, hvor han blandt andet rådgiver, holder foredrag og skaber oversigt over it-hjælpemidler for at give ordblinde en lettere hverdag. Nu kan han også skrive forfatter på sit visitkort.

"Eleverne var meget begejstrede for bogen, som gav anledning til mange gode snakke undervejs. De fortalte hinanden, hvordan de selv har det med deres ordblindhed. De har delt historier med hinanden, hvor det har været svært, og fortalt om situationer, hvor de har været udfordret, men fundet vejen til at mestre i stedet for at give op. De vil alle gerne læse bogen sammen med deres familie, så de kan få nogle gode snakke derhjemme, også om hvordan det er at være ordblind".

Elevernes feedback den bedste forfatteren kunne få

Elevernes feedback den bedste forfatteren kunne få

Nogle af Sisse Bolls elever foreslår, at hele klassen læser bogen, så eleverne kan snakke om, hvordan det er at have noget som udfordrer én. Måske har de andre elever også eksempler på noget, som er svært for dem.

"Vi synes, det er en god fortælling med mange gode refleksionsspørgsmål, som er med til at åbne for ærlige snakke og også til at tale om motivation. En fortælling, som eleverne kan spejle sig i, og som vi varmt vil anbefale til andre med ordblindhed tæt på," skriver Sisse Boll ifølge nyhedsbrevet fra etlivsomordlblind.dk.

Jesper Sehested er selvsagt glad for tilbagemeldingen.

"Jeg hørte ikke noget fra Sisse Boll, så jeg begyndte at blive nervøs for, at de var sket hende noget. Men det viste sig, at bogen havde givet dem anledning til så mange snakke om: "Du har det sådan, jeg har det sådan, måske kan vi lære af hinanden'. Det er den bedste feedback, jeg kunne få", siger den ordblinde forfatter.

'Michael og Bogstavbjerget' udkommer i uge 28 og udgives af Sehested Media ApS. Bogen er på 140 sider, rigt illustreret af Tomas Anker Præstholm og koster 299 kroner.

Du kan læse et uddrag via dette link:

Læs mere

Michael og Bogstavbjerget

Powered by Labrador CMS