Nu kan lærere og andre sikre læsere få et indtryk af, hvordan en tekst kan se ud for ordblinde.
Nu kan lærere og andre sikre læsere få et indtryk af, hvordan en tekst kan se ud for ordblinde.

Nu kan du prøve at læse som en ordblind

Det kan være svært for lærere og andre sikre læsere at danne sig et indtryk, hvordan en tekst ser ud for ordblinde. Nu har du chancen for at vise eleverne, hvorfor ordblinde har svært ved at ved at få styr på bogstaverne, så det kan se, hvilke udfordringer deres ordblinde kammerater kæmper med.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I køen for igvire firere, nej irgive ferire, næ ivigre friree - nej heller ikke…

Bogstaverne hopper frem og tilbage og gør det næsten umuligt at læse ordene, så de giver mening, i den tekst om et berømt eventyr, som Etlivsomordblind.dk bringer på sin hjemmeside. Og det er helt bevidst.

"Vi ordblinde bliver tit spurgt om, hvordan vi ser tekster og bogstaver? Det spørgsmål er forståeligt, for hvordan skulle en ikke-ordblind bare lige kunne forstå det? Jeg har svært nok ved at forstå hvordan det er for mine venner, som er farveblinde", siger Jesper Sehested Jensen, der selv er ordblind og står bag Etlivsomordblind.dk, hvor han hjælper andre ordblinde.

Du kan se bogstaverne danse via linket til højre for artiklen.

Folkeskolen.dk sætter i anledningen af det første år med den nationale ordblindetest fokus på testen og på undervisning af ordblinde elever. Dette er den tiende artikel i temaet:

Powered by Labrador CMS