Sælen Santos gav lærerstuderende pris

"Det er helt vildt stort. Jeg har næsten ikke sovet i nat og hjertet har bare siddet oppe i halsen", siger Mia Dybdahl Andersen, der sammen med Frederikke Schødts er årets vinder af KMD Educa Award med deres naturfaglige undervisningsforløb om sælen Santos. De to lærerstuderende har i forbindelse med deres praktik udarbejdet og afprøvet et undervisningsforløb til eleverne på mellemtrinet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forløbet indeholder en fiktiv fortælling om den spættede sæls liv i det danske havvand, hvor eleverne gennem lydbogen om sælen Santos lærer en masse fakta. Gennem varierede aktiviteter får eleverne et naturfagligt udbytte. Forløbet indeholder derudover en lærervejledning, tydelige læringsmål og materialer og opgaver, som kan printes ud til eleverne. Men det, der for alvor gør Mia Dybdahl Andersens og Frederikke Schødts projekt til noget særligt er, at det har til formål at gøre naturfagsundervisningen lettere for tosprogede elever, blandt andet ved at arbejde med de svære naturvidenskabelige fagtermer.

Jurymedlemmerne bag KMD Educa Award fremhæver at der også er tænkt uden for klasseværelserne, så eleverne ser og lærer om sælen i Naturama i Svendborg og Fjord&Bælt i Kerteminde. Forløbet inddrager altså livet uden for klasseværelset og virkeliggør det narrativ, hele forløbet er bygget op omkring. Og så har Frederikke Schødts og Mia Dydahl formået at integrere it, hvor det understøtter elevernes læring, uden at resultatet er 'en bog med strøm'.

Vinderne deler den pris på 25.000 kroner, der følger med æren. Pengene vil dele med Frederikke Schødts' tvillingesøster Regitze, som har hjulpet med det grafiske og digitale. Resten kommer på en opsparingskonto, som skal bruges på de to UC Lillebælt-studerendes næste praktikforløb. Det skal nemlig efter planen foregå i Kenya.

"Så det kan være vi næste gang laver et forløb om elefanten Eliot" siger Mia Dybdahl Andersen.

Se hele det vindende forløb her: www.saelensantos.dk 

Powered by Labrador CMS