Citat

DLF: Ny arbejdsskadereform stiller lærere med en arbejdsskade dårligere

Publiceret
"Det er urimeligt, at primært kvinder på det offentlige arbejdsmarked, der i vid udstrækning er deltidsansatte, skal betale for en reform af arbejdsskadeområdet", siger lærernes formand.

Mens andre grupper får bedre forhold med en ny arbejdsskadereform, er det især de deltidsansatte og dermed især de kvindedominerede faggrupper som fx lærerfaget, der betaler gildet og mister millioner i erstatning, hvis uheldet er ude, og deres arbejdsevne bliver forringet.

Det skriver Danmarks Lærerforening, BULP og Dansk Sygeplejeråd i en fælles pressemeddelelse.

Årsagen er den nye årslønsberegning, som ligger til grund for udregningen af erstatningen. Det vil betyde, at en pædagog, sygeplejerske eller lærer midt i 30’erne, som må gå ned fra 30 til 20 timer på grund af en arbejdsskade, vil miste over en million kroner i erstatning frem til folkepensionsalderen.

I pressemeddelesen præsenterer de tre organisationer et eksempel på, hvordan den nye aftale vil ramme en 37-årig lærer med mindreårige børn. På baggrund af en arbejdsskade må læreren gå ned i tid fra 29,60 til 22,60 timer om ugen. Det vil fremover betyde en nedgang i den samlede erstatning frem til folkepensionsalderen på kr. 1.544.303.

"Det er urimeligt, at primært kvinder på det offentlige arbejdsmarked, der i vid udstrækning er deltidsansatte, skal betale for en reform af arbejdsskadeområdet. Vi er og har gennem hele forhandlingsforløbet været meget kritiske over for den nye model for beregning af årsløn, der kan betyde store nedgange i erstatningsbeløb for de af vores medlemmer, der er på deltid", siger formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen,

viartizau.dk: BUPL, DLF og DSR: Skæv aftale rammer traditionelle kvindefag hårdt