Eva Borchorst Mejnertz

Profilbillede af Eva Borchorst Mejnertz

Politiker og lektor i samfundsfag, engelsk og innovation

Aarhus Katedralskole og Aarhus kommune

Som Byrådsmedlem for Socialdemokratiet og som om forkvinde for Børn og Unge-udvalget i Aarhus kommune optager folkeskolen mig meget. Samtidig er jeg selv forælder og har både børn i daginstitution og grundskole med det blik det også giver på skolen. Igennem en del år har jeg skrevet blogs på Gymnasieskolen, hvor jeg også tidligere har været tilknyttet som tillidsrepræsentant bl.a. under forhandlingerne til OK13. I denne blog håber jeg at få en god og konstruktiv dialog med jer derude i praksis. For mig er det helt afgørende at tage udgangspunkt i virkeligheden og arbejde med løsninger, der gør en forskel for børnene og for jer der har dedikeret så stor en del af jeres liv til at gøre en forskel for dem.

6   7

Flosser i kanten?

Vi skal passe på, at isen ikke knækker. Mange lærere er efterhånden godt slidte efter at have knoklet på med optimisme og omstillingsparathed gennem rigtig lang tid. Hvad gør vi?

3   9

Hvad vil vi med folkeskolen?

Når pengene er knappe, så kan det næsten blive et tabu at tale om hvad man ønsker for folkeskolen. For stikker man blår i øjnene på folk, når man ønsker sig noget man ikke nødvendigvis kan levere? Jeg mener, at det er helt nødvendigt, at vi politikere tør sige hvad vi arbejder for og går i dialog om hvad der er brug for. Også selvom pengene ofte ikke rækker hele vejen.

0   10

Kroppen buler og pandemien kradser

Hvad gør det, at cowboybukserne strammer, når man alligevel har pyjamas og joggingbukser på? En forståelig tanke på mange teenagerværelser i det ganske land. Men deller og buler er alligevel en tanke værd. Og selvværdet styrker de ikke.

9   24

Administrative fællesskaber i Aarhus var en fejlprioritering

Lad os nu sige det som det er. I Aarhus måtte vi spare og i mangel på bedre, valgte vi at spare ved at oprette administrative fællesskaber på tværs af skolerne. Det var en fejl.