Trine Staur

Profilbillede af Trine Staur

Lærerstuderende

Lærerstuderende

1   33

Lærerstuderende i Barcelona del 2

I en af mine lektioner, en tidlig regnvejrs fyldt mandag morgen, kom en af mine undervisere med en udtalelse om at vi skal behandle unge drenge anderledes end pigerne i en vilkårlig klasse. Mellem mig selv, en Irsk Studerende, en studerende fra Østrig, og en studerende fra Berlin, stoppede vi underviseren, og bad om en dybere teoretisk forklaring. Jeg kan godt forstå, at det må være irriterende, at når man i starten af ens egen lektion fortæller ens studerende, at kritisk tænkning er kriterierne de vil blive bedømt på, men samtidigt ikke er forberedt på at de selvsamme studerende rent faktisk er kritisk indstillet overfor det man underviser. Det endte med at vi gik i protest, og at jeg måske ikke er den mest populære studerende hos endnu en underviser, men kritisk tænkning, er vel en af bedømmelseskriterierne, så mon ikke det går alligevel.

0   54

Facultad de Educación - en lærerstuderende i udlandet....

Månedens indlæg fra en lærerstuderende i udlandet…… Bornholms campus føles som et fjernt minde, nu når jeg sidder her i varmen på en stille cafe efter studiestart I Barcelona.  SÅ  er sommeren ved at være slut, det er hvertfald hvad mine kilder i Danmark fortæller mig. Her i den catalanske hovedstad er regn sæsonen startet, men det betyder ikke at solen ikke skinner og at her ikke er varmt… Det betyder også, at jeg er startet på nye uddannelsesmæssige eventyr, turen går nemlig i det kommende semester  til Barcelona.

0   35

En kunstudstilling kan ikke ledes som en Ikea - evaluering af tre år som Lærerstuderende på Bornholm

Flere seminarier i udkants Danmark er ikke lig med højere kvalitetsuddannelser medmindre der medfølger økonomisk opbakning. Det siger sig selv, at der skal medfølge økonomi, hvis man skal kunne tilbyde de studerende uddannelser på samme niveau som inde i storbyerne. Et drastisk fald på optaget uden for storbyerne er i og for sig ikke overraskende, når mulighederne for at få sig en uddannelse på samme niveau som i storbyerne ikke stemmer i overensstemmelse med den virkelighed vi vågner op til som studerende i udkants Danmark. Det er ligeledes også væsentligt at pointere at det faldende optag selvfølgelig også hører sammen med, at mange unge ikke ønsker at blive lærere og hvis man politisk ønsker at ændre den negative udvikling bliver nødt til at gøre lærerjobbet og forholdene mere attraktive. Økonomi er altafgørende, har en klog gammel kvinde engang sagt til mig.

2   50

Pinligt forslag fra Dansk Erhverv

Hvordan kan ideen om at gældsætte fremtidige generationer være med til at løfte fremtidens generationer?

0   60

Formidabel menneskelig fysisk praktik

I dag, trådte vi ind på vores praktikskoler for første gang og mødte de elever vi gennem den sidste måned har skulle forsøge at inddrage i et aktionslæringsforløb og skabe meningsfulde relationer med. Det var med en kæmpe lettelse og med en sommerfugle i maven, at vi mødte dem for første gang i dag, in real life.

6   87

Opråb fra en Bornholmsk lærerstuderende, brugerbetaling på vores uddannelse resulterer i at studerende dropper ud.

På Bornholm er vi i forvejen små årgange, som modtager det meste af vores undervisning over zoom, polycom eller adobe-connect. Det har vi tilvænnet os, vores uddannelse er delvis net-baseret, fordi man ikke har nok lærerstuderende på Bornholm til at oprette fysisk undervisning til os.