charlotte papsø

Profilbillede af charlotte papsø

Lærer, plc vejleder (læsevejleder)

Frijsendal Friskole, 8450 Hammel

Spil dig til glade og motiverede elever - jeg bruger spil i undervisningen når muligheden byder sig og hvis leg og drama kan tilføjes er det bare et plus for indlæringen .

0   1

I mangel på restaurantbesøg bygger man bare sin egen virtuelle...

Madkundskab fusioneret med dansk online... i Cospaces kan man skabe små universer og udfordre 12 åriges iværksætter og indretningsarkitektoniske evner.

0   7

Når man skal finde gå-på-modet hos de modløse

Måske er det mest mig, der er modløs over al den voksenrestriktions skæld-ud, man dagligt hører, selvom man har lukket ned for alt. Måske er det mig, der mangler modet til at indrømme, hvor lidt jeg trives i mit eget selskab, selvom jeg har en stor boble at bevæge mig i.

0   3

Om at undlade redde verden fordi den mest befinder sig i egen navle.

Jeg ville allerhelst aldrig lade coronaen vinde over et kreativt indlæg om spændende og motiverende undervisning, men jeg tror min minimalistiske kaffekop er flydt over med frustration over pandemier og arbejdsoverlevelse.

0   10

Man låner en forladt bondegård....

Dernæst finder man på en historie om en lille pige i hvid kjole med filtret hår der går barfodet rundt i de tomme staldbygninger, man tilføjer senere i en bisætning at man sidst så pigen på et meget gammelt, gulnet klassebillede på en anden skole.

0   8

Nyt skoleår -hvor ALT faktisk er nyt

Nye kolleger , nye elever, nye bøger, nye "Plejer" regler - jeg har skiftet min skole gennem 22 år ud med en ny og det har medført ikke så få tanker , overvejelser og udsmidninger.

0   1

Fornuft og fordybelse

Når det faktisk bliver muligt at tage sig god tid med opgaverne og nå til bunds i et emne eller nørde lidt med nogen tekniske ting -kalde det hele projektopgave og introducere konceptet til 5. klasse.

5   55

Bakwarts - skolen for magi og mærkelig undervisning er åben

...På ubestemt tid har vi tema på 5 årgang om Harry Potter og vi er gået all in. Det startede egentlig med at jeg lige ville lave en hjemmeside for at samle opgaverne langt væk fra de portaler der ikke just makkede ret under de glade "Meet" dage og nu er 4 lærere på 5 årgang iført kapper, tryllestave (og parykker ) og uddeler point til kollegierne Slytherclaw, Gryffinpuff, Hufflerin og Rawendor for god afstand og eminent afspritning.

0   12

Praksisfjern kompetenceudvikling

Hedder det i denne tid , istedet for praksisnær kompetenceudvikling, som ellers er det "De 32" står for. "De 32" er en gruppe frikøbte lærere i Aarhus kommune som en dag om ugen ( jeg er fx på tirsdagsholdet) kan bookes til skolerne, enten som en ekstra hånd i klassen når der skal leges med Microbits, IOT, eller fx. holdes oplæs om digital dannelse . Det kan eksempelvis også være personalet der skal have oplæg om GSfe eller læringsportalerne.

0   1

Kan en paryk motivere?

Man behøver ikke kunne programmere og bygge sin egen avatar fa scratch , hvis bare man har en paryk, en brille og en overartikuleret stemmeføring. Diktat Ditte kommer på besøg i 5Y hver uge i 45 minutter for at diktere ugens diktat.

0   15

Send eleverne ind i boksen ved at tænke ud af boksen.

Lad dem samarbejde kreativt og intelligent om at bryde ind i en boks der er forseglet med hængelåse- eller lad dem lave et omvendt Escape room til andre elever .

0   8

Uhyggeligt godt forældresamarbejde

Der skal streg under uhygge, for det her handler det nemlig om at få teenagere til at engagere sig i udendørs Horror totalteater på en søndag aften i november.

0   10

Robinsonader i engelsk.

Survivor - med alle de ting der hører til det- at være strandet på en øde (tropisk) ø, efter et skibsforlis på sejlturen hjem fra lejrskolen på Hawaii.

0   4

Interaktive fortællinger i danskundervisningen.

Jeg har været på "Mellemtrinnet Læser" - som oplægsholder. Jeg var inviteret af Hopspots for at fortælle om hvordan man kan bruge interaktive fortællinger i dansk undervisningen , i forhold til romanen "Lakridsmanden" af Louis Jensen.

0   2

London Tur/retur på 45 minutter.

Man kan med pap VR briller og sin telefon let rejse verden rundt, havne i et forladt spøgelseshus, køre i en vild rutchebane eller stå på havets bund omgivet af glubske hvidhajer.

0   4

Vandpistoler styrker vel sprogmotivationen?

Vi spiller mange kort spil i engelsktimerne , hele sidste år spillede vi på 7 og 8 årgang og på tværs af klasserne. Målet var at styrke deres ordforråd og deres dagligdags talesprog ved at spille forskellige amerikanske spil.

1   9

Hvem er jeg ...egentlig

Langt fra filosofiens dybe spørgsmål ligger der en lærer og lurer med en del forskellige personligheder, som kommer frem når lejlighederne byder sig. I vil møde "Diktat Ditte" , Gunvor med den store erfaring i Haiku digte og bare digte generelt. "Movie Mona" laver film på den diva agtige måde. "Vikar Vita" har en holdning til alt og ynder absolut ikke at skjule den og ikke mindst vil I møde Charlotte som er lærer i 5Y på Bakkegårdsskolen i Trige - en landsby nord for Aarhus.