Malene Rungvald Christensen

Profilbillede af Malene Rungvald Christensen

Leder af Ungdomsbyen

Ungdomsbyen

0   5

På mission for FN

I år er det 75 år siden, De Forenede Nationer og UNESCO blev grundlagt. Derfor har den danske UNESCO Nationalkommission og UNESCO’s verdensmålsskoler i samarbejde med Ungdomsbyen inviteret verdensmålsskolernes elever og lærere til at deltage i en mission for FN.

0   6

Digital relationskompetence – hvordan gør vi?

Når vi som lærere står foran eleverne, inddrager vi i høj grad både fysiske og sanselige elementer, for at få læringsfællesskabet til at spille. Men når vi pludselig sidder bag hver vores skærm, må vi skrue på en række ting, som vi kender fra normal klasseundervisning for at kunne bibeholde læringsfællesskabet.

3   4

Klassetrivsel skal ikke glemmes bare fordi klasseværelset er digitalt

Da landets skoler lukkede ned, åbnede de digitale klasseværelser for alvor op. Der har været fokus på at få den online undervisning op at køre, men det er vigtigt, at vi ikke glemmer klassetrivsel i den forbindelse, da det har stor betydning for elevernes engagement og deltagelse i undervisningen.

0   3

Bliv kompetent til bæredygtighed på en erhvervsuddannelse - fra podcast ’Samtaler om Uddannelse’

I Ungdomsbyen har vi på vores erhvervsforløb opdaget, at det er højest relevant for alle elever, der går op i bæredygtig livsstil og en grøn fremtid, at kigge mod erhvervsuddannelserne. I dette blogindlæg dykker vi ned i, hvordan en uddannelsesdirektør for erhvervsuddannelsen Tradium ser den grønne omstilling på sin skole.

0   3

En fremtid uden frygt kræver uddannelse i bæredygtighed

I 2015 vedtog FN 17 ambitiøse og globale verdensmål for en bæredygtig fremtid. UNICEF beretter om unge i frygt og lærere, der ikke lytter på dem. For at målene kan blive indfriet, kræver det en markant forandring i den måde, hvorpå vi vejleder de unge i deres uddannelsesvalg. I Ungdomsbyen mener vi, at erhvervsuddannelserne er en væsentlig del af løsningen. Eleverne er motiverede. Men er lærerne klædt på?

1   4

Elevens læring eller det sikre valg overfor en uvis fremtid?

Hvad gør vi, når mere end hver femte dreng i Danmark ikke får en ungdomsuddannelse, og 70.000 unge fra en ungdomsårgang ikke har et arbejde eller en uddannelse op til det fyldte 30. år? Og forholdsvist mange elever falder fra en påbegyndt ungdomsuddannelse?