Martin Eriksen

Profilbillede af Martin Eriksen

Skoleleder

Gudumholm Skole

120   27

Hvad er forberedelse?

Et af de mest brugte ord de seneste 7 år når vi snakker om folkeskolen er "forberedelse". Lærerne ønsker (med rette) mere af det, men hvad er det egentlig vi taler om?

15   52

Fra skoleleder til skrivebordsgeneral

For mig kan god ledelse karakteriseres ved mange ting. At sidde ved et skrivebord og udstikke ordrer er ikke en af dem. Alligevel var det der jeg endte...

0   16

Bekendtgørelse om obligatoriske test - §9 er interessant

Det er nu dokumenteret at de nationale test ikke måler tilstrækkeligt præcist til at kunne kvalificere en løbende evaluering af den enkelte elev. Derfor kan lærere, ledere, elever og forældre i samarbejde sørge for fritagelse.

12   15

Hvad skal styre - tid eller opgave?

I en nylig artikel på Folkeskolen.dk fortæller Nanna Vaaben (Københavns Professionshøjskole) om et forskningsprojekt, hvor der har været fokus på lærernes arbejdstid. Inspireret af hendes tanker og den efterfølgende debat, vil jeg her prøve at give mit besyv med til debatten.

10   8

Hjælp søges - drengene skal have højere karakterer

Vi hører det tit - drengene klarer sig dårligere end pigerne i skolen. Der er helt sikkert mange (gode) forklaringer, men med 4 måneder tilbage af skoleåret, er det ved at være sidste chance for 9. klasses drengene. Hvordan hjælper vi dem bedst muligt de sidste måneder?

20   60

Hvornår er ledelse "tæt på"?

Jeg bliver altid nysgerrig, når vi forsøger at beskrive en tilstand, vi gerne vil opnå. For det første hvorfor er behovet for denne tilstand opstået og dernæst hvad menes der helt konkret. I dette tilfælde: hvad er ”tæt på”? Og giver det mere mening at snakke om ”tæt nok på”?

58   11

Er ytringsfriheden ukrænkelig?

Nogle mulige scenarier efter dommen fra landsretten, som gav Erik Schmidt "sejren" over Odense Kommune. Men er der tale om en Pyrrhussejr?