Alexander Benesch

Profilbillede af Alexander Benesch

Lærer

Heldagsskolen Lindersvold

Jeg kommer fra Tyskland og har undervist på en specialskole i 13 år. Jeg er også aktivist og jeg er meget optaget af at spørgsmålet: "Hvilken generation skal vi efterlade til denne verden?".

2   12

Den praktiske undervisning må gerne fylde mere

Da jeg arbejder på en specialskole, hvor mange af de elever vi har er præget af at have skolevægring, trivselsproblematikker, dårlig selvværd, osv. Det kræver ofte en lidt anderledes tænkning at få disse elever til at komme på banen igen.

2   12

Inklusion handler vel også om menneskesyn

Med denne artikel vil jeg blot lufte nogle tanker omkring inklusion og hvordan jeg ser på spørgsmålet.

0   3

Kombinationen af teori og praksis, men hvordan?

Det du lærer skal bruges til noget. Læring bliver ofte forstærket af, at den bliver sat i en sammenhæng, der er til at få øje på. Derfor kan det styrke læringen, når teori og praksis veksler mellem hinanden.

5   5

Hvorfor temabaseret undervisning kan give god mening for at forstå verden

Med dette indlæg vil jeg nok støde nogen på deres faglige stolthed, men jeg vil alligevel kort argumentere for, hvorfor temabaseret undervisning kan være meningsfyldt.

1   2

Fremtiden er åben - lad os forme den sammen med vores elever

Samfundet og menneskeheden står over for massive udfordringer. Klimaforandringer, ulighed, automatisering, digitalisering, krige og mange flere. Det kan syntes, at det er mørke udsigter, men vi skal blot huske, at fremtiden altid er åben.