Allan Jørgensen

Profilbillede af Allan Jørgensen

Lærer

Hedensted Kommune, Stjernevejskolen

0   7

Sådan gør vi de unge mere robuste

På Stjernevejskolen melder et stigende antal elever sig til et frivilligt udskolingsprojekt i weekenden. Det hedder De Få Rå og er for alle - inklusive særligt sensitive, sportsidioter og curlingbørn. For vi vil gerne gøre alle robuste, selvstændige og socialt intelligente. Problemet i vores tilværelse er, at vi har reduceret os selv til en rettighedssamfund, hvor vi individuelt er optaget af, hvad vi har ret til. Samtidigt erklærer vi os selv som ofre, når vi ikke har medgang, og så føler vi os krænkede, fordi nogen siger os i mod. Det er definitionen på offerbevidsthed og symptomet på den krænkelseskultur, vi så tungt må leve med i hverdagen og ikke mindst i folkeskolen.

0   12

Tale til afgangselever

Min omsorg for jeres velbehag har ikke altid været førsteprioritet. Det ville også være en falliterklæring.

0   7

Beslut dig for, hvem du er!

Nænsomhedskulturen og det hypersensitive menneske er en konsekvens af årtiers dannelse og opdragelse, hvor der er gjort mere ud af mærke efter end at tænke efter. Men hvis du lader dine følelser diktere dine handlinger, brænder du ud.

5   102

Er der en voksen til stede?

Vi er druknet i succes'en fra tresserne og halvfjerdserne, hvor opgøret med autoriteterne har gjort os angste for vertikalitet i klasserummet og i opdragelsen af vores børn.