Ulla Hjøllund Linderoth

Profilbillede af Ulla Hjøllund Linderoth

Lektor og konsulent

Naturfagskonsulenten ApS

Jeg er uddannet biolog og har i mange år været lektor ved Læreruddannelsen Silkeborg. På AQUA Akvarium og Dyrepark fik jeg erfaring med eksterne læringsmiljøer og fungerede samtidig som naturfagskoordinator i Silkeborg Kommune. Nu er jeg selvstændig naturfagskonsulent og afholder naturfagskurser for lærere, er beskikket censor ved den fælles naturfagsprøve og underviser i perioder selv i biologi og det fællesfaglige i 7.-9. klasse. Jeg er formand for Opgavekommissionen i naturfag i Undervisningsministeriet, hvor jeg er med til at udarbejde de digitale selvrettende prøver i naturfagene. For GO Forlaget er jeg med til at skrive Xplore, og jeg er med til at udvikle Naturfagsmaraton for Naturvidenskaberne Hus. Desuden er jeg med til at skabe udstillinger og formidling i samarbejde med oplevelsesuniverset Naturkraft i Ringkøbing.

0   3

Hvem styrer den naturfaglige dannelse i Danmark?

Er en smeltedigel af fonde, ministerier, læreruddannelsernes mål og middel, lærerens autonomi og elevernes egenrådighed den rette cocktail for elevernes naturfaglige dannelse?

0   2

Fællesfaglig naturfagsundervisning med færre bindinger

De nye læseplaner i naturfagene giver mulighed for at arbejde mere frit indenfor det fælles naturfaglige felt.

0   20

Hvor meget nyt er der i de nye naturfagslæseplaner?

De nye læseplaner for naturfagene har set dagens lys. Er der reelt sket ændringer, eller er det bare samme læseplan med nyere dato?