Julie Hjære Rasmussen

Profilbillede af Julie Hjære Rasmussen

Lærer

Haarby Skole

1   9

Er det meningen, at vi skal vælge folkeskolen fra?

I går var jeg til personalemøde på min skole. Stemning var god, vi spiste tapas og gled dagsordenen gennem punkt for punkt. Men den gode stemning døde, da vi nåede punktet økonomi. Min skole skal spare, og den skal spare mange penge. Men hvor skal de tages fra? Det eneste der efterhånden kan skæres i er lærerstillinger. Hvordan kan vi blive ved med at spare? Danmarks vigtigste råstof er viden, men vi laver ikke andet end at spare på folkeskolen. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om meningen er, at vi skal spare folkeskolen helt væk?

1   77

Giv eleverne en kortere skoledag, og lærerne mere forberedelsestid!

Når du kører på motorvejen, og der er vejarbejde, er der sat skilte, lyssignaler og reflekser op, der fortæller dig, at du skal sænke farten og være opmærksom. Det gør, at du letter foden lidt fra speederen, kigger dig omkring, du er opmærksom på, hvor du er på vej hen og på den måde, undgår du at køre galt.

4   14

Luk gap'et mellem politikerne og lærerne

Ingen mennesker har den endegyldige opskrift på, hvordan vi får folkeskolen til at fungere bedst muligt. Det er uanset hvilken titel man har; pædagog, lærer, leder, politiker, konsulent eller undervisningsminister. Derfor undrer jeg mig over, hvorfor vi bliver ved med at overse det logiske. Når ingen kan vide alt, hvorfor supplerer vi så ikke hinandens viden fra det sted, hvor vi hver især opfatter virkeligheden?

7   65

Den forsvundne tid

Hvor end du kigger hen, er den ikke til at få øje på. Måske er det, fordi den går så hurtigt, eller også er det dens evne til at flyve sin vej, der gør, at den så hurtigt forsvinder ud af vores hænder. Tiden. Hvor blev den af? Hvorfor kan vi ikke rumme den i vores ellers så inkluderende folkeskole? Tiden er et abstrakt fænomen. Vi kan ikke se den, men alligevel kan mange lærere se, at tid er en af de elever, som ikke er mulig at inkludere i den danske folkeskole. Vi står overfor et stort opklaringsarbejde, for hvor blev tiden af, og hvorfor har vi ikke til plads til den?

2   173

Fem råd til dig, der skal i gang med bachelorprojektet

Du skal i gang med den sidste og vigtigste del af din læreruddannelse. Jeg vil gerne give dig nogle råd om arbejdet med dit bachelorprojekt. Det vigtigste er, at det projekt, du skal til at skrive, giver dig adgang til det mest spændende job, du overhovedet kan forestille dig.