Lise Juhl Jepsen

Profilbillede af Lise Juhl Jepsen

SOSU-underviser

ZBC

Jeg er underviser på SOSU-uddannelserne på ZBC. Jeg er uddannet lærer i 2010 med linjefag i dansk, engelsk, billedkunst og natur/teknik. Jeg underviser i dansk, naturfag, engelsk på både hovedforløb og grundforløb, og desuden i uddannelsesspecifikke fag (USF) på grundforløbene.

0   5

”En omgang” – seksualundervisning på erhvervsskolernes grundforløb 1.

Seksualundervisning på ungdomsuddannelserne er ikke obligatorisk, men meget taler for at det kunne være en god ide at indføre det. ”I en undersøgelse foretaget af Syddansk Universitet anslås det, at 24.000 kvinder årligt bliver tvunget til sex eller forsøgt tvunget til sex i Danmark. I op mod 80 procent af alle voldtægtssager kender offeret gerningspersonen i forvejen.13-19-årige udgør 40 procent af dem, der er blevet udsat for tvungen sex eller forsøg herpå. Det er i de år, mange begynder at feste, drikke og skabe deres første seksuelle erfaringer. Og så er det i den alder, at langt de fleste begynder på en ungdomsuddannelse” skriver Anne-Mette Hjerril fra Sex & Samfund i kronikken ”Indfør seksualundervisning på ungdomsuddannelserne, så unge lærer at respektere grænser” (Information 18.feb. 2020)

1   3

”Har du nogle gode snot-historier?”

Livet på lærerværelset på en SOSU-skole, kan være et lidt specielt. Jeg forestiller mig i hvert fald at det adskiller sig markant fra fx en folkeskole, i de emner der ofte - MEGET ofte - diskuteres henover spegepølsemadderne.

0   4

Fremmedsprog på sundhedsuddannelsen

Hvad skal man bruge engelsk til når man er social-og sundhedsassistent

0   6

Vend undervisningen på hovedet

Gamification og elevstyret undervisning i naturfag

2   6

”Vi har jo ikke en masse biler de kan rode med”

Hvordan man ”går i værkstedet” med SOSU-elever