Eline Lange Hansen

Profilbillede af Eline Lange Hansen

Have- og madformidler

Haver Til Maver

0   2

Smadder planterne og fuldend havens cyklus på den sidste dag i skolehaven.

Sæsonen i skolehaven er ved at være slut og vi lukker og slukker ved at spise de sidste grøntsager og gøre haverne klar til næste år.

0   1

Ild, frø og andre lyksaligheder på det syvende besøg i den kulinariske skolehave

Skolehavens sæson lakker mod enden, og de frø eleverne kom i jorden i foråret, har nu været igennem en hel livscyklus og har skabt nye frø. Disse frø, som blev til grøntsager, der blev til frikadeller, udgør dagens program den syvende gang eleverne besøger Haver til Mavers kulinariske skolehave.

0   8

Elevernes femte besøg i Haver til Mavers kulinariske skolehave

Femte gang eleverne kommer i skolehaven, har haven vokset sig vild over sommerferien. Der er gigantiske squash, plantelære og dødsensfarlig ukrudt på programmet.

0   6

Hvordan lærer man at spise grønt?

Grøntsager er sunde og klimavenlige, men det kan være udfordrende at lære børn at spise grønt. Forskningsprojektet Smag For Livet har undersøgt, hvordan børn lærer at kunne lide grøntsager og nye smage. Anbefalingerne går hånd i hånd med et skolehaveforløb hos Haver til Maver.

1   5

Utrolighed - Haver til Mavers læringsbegreb

I Haver til Mavers kulinariske skolehaver arbejder vi med begrebet “utrolighed”, for at italesætte den læring der opstår i alt det uplanlagte og uforudsete. Det er en essentiel del af vores undervisning - lad mig forklare hvad det går ud på.

0   2

Hvad gør vi? Tørke og sommerferie udfordrer skolehaven

Livet i skolehaven er ikke lutter sommerfugle og spiselige blomster. Der er altid masser af udfordringer. Sommerferien er en af dem og i år kæmper vi også med tørke som giver bålforbud. Lad mig fortælle hvordan vi griber udfordringerne an.

3   4

Grøntsagsåbenbaringer i Haver til Mavers kulinariske skolehave

I den kulinariske skolehave lærer eleverne en helt masse om grøntsager. Ikke gennem en hel masse teori, men mest gennem deres egne oplevelser og refleksioner. Lad mig give et par eksempler.

0   4

Elevernes tredje dag i Haver til Mavers kulinariske skolehave

Tredje gang eleverne kommer i skolehaven, møder de ukrudt, grundsmage og bier. Lad mig fortælle, hvordan det foregår.

0   2

Haver til Mavers remse

I skolehaven har vi en remse, som vi bruger, hver eneste gang vi underviser. Remsen skal lære børnene om kredsløbet i skolehaven, og er et et centralt element i hele vores undervisningsforløb. Jeg vil gerne fortælle lidt om, hvordan vi bruger den.

0   3

Elevernes anden dag i Haver til Mavers kulinariske skolehave

Anden gang eleverne kommer i skolehaven, sår de de første grøntsager, finder spiselige urter i naturen og laver dressing af dem. Lad mig fortælle, hvordan det foregår og lidt om fagintegration i skolehaven.

4   9

Elevernes første dag i Haver til Mavers kulinariske skolehave

Skolehave- og sandalsæsonen er skudt i gang. Juhuu! Lad mig fortælle, hvad vi egentligt laver ude i skolehaven for tiden.

0   1

Fortælling fra skolehaven: Ramsløg

I Haver Til Mavers skolehaver arbejder vi med vi tre felter: haven, køkkenet og naturen. Mens vi venter på at havesæsonen starter, så vi kan komme i gang med at dyrke grøntsager og lave mad i udekøkkenet, er naturen begyndt at byde på spiselige og lærerige oplevelser. De første ramsløg er nemlig dukket op af jorden, og dem kan man lære meget af.

0   8

Fortælling fra skolehaven: radisen

Her i den kolde vintertid, der går jeg og tænker på radiser. Jeg tænker på radiser, fordi jeg længes efter at komme ud i skolehaven. Her er radisen den første plante, vi kan høste i haven. Det er helt utroligt, hvad man kan opleve og opdage, ved noget så simpelt som at så en række radiser.