Vicky Kjær Søndergaard Sørensen

Profilbillede af Vicky Kjær Søndergaard Sørensen

Folkeskolelærer og billedskolelærer

Højmark Skole og Herning Billedskole

0   4

Tværfaglige art books

Frem mod deltagelse i skrivekonkurrencen 500 ord arbejdede vi med H.C. Andersen, eventyr, papirklip og opbygning af historier. Det hele skulle samles i en art book, som skulle være elevernes sidste projekt.

0   4

Hvad kan man få ud af et telt?

I denne weekend poppede 64 telte op på Tinghus Pladsen i Herning som en kunstinstallation til kulturfestivalen "Tættere på solen". Teltene havde været under kærlig behandling af 64 skoleklasser.

0   3

Rumskabende linjer, geometriske former og stærke farver

Luksus for en billedkunstlærer er et interessefagshold fyldt med elever, som har valgt det kreative og vil det kreative! Så kan man løfte barren lidt højere. Det har jeg gjort med inspiration i Annette Gerlifs værker.

0   3

Hvad er det, en omviser kan?

Museumsbesøg åbner en helt ny verden for eleverne, og med en fantastisk formidling til at støtte og guide eleverne kan museumsbesøg give et uvurderligt løft.

0   4

Man tager en sav, garn, maling og ståltråd

Fri leg i billedkunst med udgangspunkt i overskriften "Skulpturtræer".

2   8

Relationen er magisk

Og altafgørende, det ved enhver lærer.

0   5

Hvad er det, en lille skole kan?

Mit daglige virke er på en lille landsbyskole i Højmark. Egentlig bor jeg tættere på Herning, men i tilfældighedernes spil endte jeg på denne lille skole med knap 80 elever, hvor himlen er høj og blå, alle kender alle og trivsel og fællesskab er et fundament for skolens virke. Foruden skole indeholder Højmark Børneverden en børnehave, en gruppe dagplejere og SFO for skolens elever.

0   7

Jordbærsyltetøj eller bedstefar kørt over af toget?

Asger Jorn er en af Danmarks mest kendte og anerkendte kunstnere. Samtidig var han smårevolutionær og politisk forankret på venstrefløjen. Ingen kan med sikkerhed vide, hvordan han ville have forholdt sig til ok18, men i dette indlæg lader jeg et af den læreruddannede kunstners værke kommentere på sagen.

6   12

Hvorfor går Sophie Løhde i rødt?

I en periode har medierne været fyldt med rødt. Røde faner og Sophie Løhde i rødt, men hvorfor går hun i rødt? Er det et ubehjælpeligt forsøg på, at camouflere sig mellem de mange røde faner eller er det en helt anden farvesymbolik, som ligger bag hendes farvevalg?

9   14

Bliver det mon i dag?

En bloggerkollega kalder det lockoutkuller, men man kunne også bruge ord som demotiverende, fokusdræbende og fagligt benspænd.

0   8

Skal jeg give køb på årsplan og fordybelse?

Med en mulig lockout i kikkerten må jeg erkende, at det som minimum går ud over ambitionsniveau, men muligvis også kommer til at koste hele dele af årsplanen.

5   13

Hvorfor skal billedkunstlærere være linjefagsuddannede?

Sådan spørger en af medlemmerne på Facebooksiden for Danmarks billedkunstlærere Landsforeningen.

0   2

Mange af en ting

Der er mange måder at gribe billedkunstundervisningen an. Man kan lave individuelle værker ud fra samme motiv, samme materiale, samme teknik eller noget helt andet. Men en af de ting, som glæder og overrasker mig gang på gang, er, hvor forskelligt eleverne kan fortolke en opgave og udtrykke sig.

0   2

Den Sidste Nadver i børnehøjde

Påsken er fyldt med symbolik og betydning. Det er en vigtig fortælling i mange fag - ikke kun i kristendomskundskab, men også i dansk og billedkunst.

2   9

Billedkunstens Dag på Højmark Skole

14. marts fejrede store dele af Danmark Billedkunstens Dag. Det var en stor glæde for mig at følge med på de sociale medier i de mange sjove, skæve, opfindsomme og helt fantastiske projekter, som skoler, museer og billedskoler var i færd med. Har du endnu ikke googlet #billedkunstensdag og ladet mangfoldigheden af billeder inspirere din egen undervisning og give dig smil på læben, så kan du nå det endnu - om ikke andet kan du lade det være anledning til at få Billedkunstens Dag noteret i årsplanen for næste år (13. marts 2019)

0   5

Det må gerne være svært at gå i skole

Skal al undervisning være spændende, inspirerende, letfordøjeligt og smukt serveret med et drys sukker, så eleverne straks forstår, straks får lyst og springer glad ud i det?

1   7

#billedkunstensdag #åndehuller

Billedkunstens dag afholdes hvert år onsdag i uge 11 - har I husket at få den med i årsplanlægningen?

0   4

Når billedkunstundervisningen sniger sig ind i juleklippedagen

I min verden er julepynt ikke nødvendigvis en del af billedkunstundervisningen, men man kan sagtens bruge julen som en motiverende faktor. Der er helt sikkert lavet rigelige kilometer af guirlander, så hvorfor ikke løfte barren lidt?

0   12

Maria og Jesusbarnet i glitrende og farvestrålende papircollage

Krybbescenen med Maria og det nyfødte Jesusbarn er tæt forbundet med vores jul, og motivet med mor og barn er et hovedmotiv i billedkunsten.