Erik Rene Nielsen

Profilbillede af Erik Rene Nielsen

Lærer

Lærer, matematikvejleder, diplom i ledelse af kompetenceudvikling. (Fodboldtræner, skakspiller, musiker og forpustet) Optaget af inklusion og kamp mod enhver tendens til enhver tid, der påstår at metoder og maskiner i sig selv kan klare lærerjobbet. Optaget af kampen mod de mange selvopfyldende profetier, der frejdigt præsenterer sig selv som videnskabelige sandheder. Optaget af læsedebatten, testkultur, trivsel o.m.a I særdeleshed optaget af at studere lærerkultur og tendensen til at pilen ofte peger væk fra os selv. I særdeleshed optaget af studiet af ledelsers praktisering af magt og udfoldelse af magtbegrebet som enten magthaver eller en der magter. I særdeleshed optaget af den abduktive lærer og en biologisk/systemisk/konstruktionistisk tilgang til læring. Afgangsprojekt: Mellem magt og kultur Indehaver af Kompetencekompagniet.

0   1

Virkeligheden til forhandling del 3.

Hvad sker der derude i undervisningslandskabet? Halloooo - får i konstrueret nogle virkeligheder?

3   20

Folkeskolen en 2. divisionsklub?

Åbent brev til klubbestyrelsen. Folkeskolen er ved at udvikle sig til en 2. div. fodboldklub. Ambitionsniveauet fejler ikke noget hos bestyrelsen, men...

0   4

Omdrejningspunkter del 2 - virkeligheden til forhandling

Virkeligheden til forhandling del 2. I dette afsnit fra mine fiktive skoler, er vi til vejledermøde. Gennem en stiliseret dialog, gives et anstrøg af mulige temaer i spil - måske læseren kan komme frem til nogle andre hypoteser og fortolkninger end jeg kan. Virkeligheden er til forhandling.

1   23

Os der har oplevet krigen, vi ved, hvad det vil sige at mangle.

Et af min gamle mors citater, som hun bruger på udvalgte tidspunkter. Selv om hun dårligt var begyndt i skolen da krigen sluttede, så har hun bidraget til eftertænksomhed, morskab og irritation, når hun har villet perspektivere mine udsagn om mangler af åndelig eller materiel art i dagens Danmark.

0   3

Omdrejningspunkter

Virkeligheden er til forhandling!

0   5

Er de på niveau?

Præstationskulturen overser de biologiske faktorer i børns læring.

5   6

Blame it on the bossanova

Inklusionsdebatten afspores, når dens komplekse natur og indhold reduceres til fagpolitisk kamp.