Jarl Falk Sabroe

Profilbillede af Jarl Falk Sabroe

Kommunalbestyrelsesmedlem Holbæk

Medlem af Holbæk Kommunalbestyrelse for Socialdemokratiet / uddannet lærer Medlem af udvalget Børn og Skole

1   21

SFO - en vigtig del af skoledagen

Er en kortere skoledag ensbetydende med mindre læring?

0   10

Bange for test?

Når jeg politisk argumenterer for, at de nationale test er uhensigtsmæssige i deres nuværende udformning, bliver jeg som regel skudt i skoene - "du er bare bange for test".

6   14

Langt ude på heden

Eller sagt på en anden måde, det er langt ude i skoven, at et flertal i Folketinget vil oprette en ny privat læreruddannelse i Herning.

4   30

En ”fri” folkeskole

I Holbæk er vi én af de to kommuner, som bliver sluppet fri af lovgivning og får frihed til skabe vores bud på den bedste folkeskole.

0   15

Det skal kunne måles, eller skal det?

I Holbæk Kommune har vi valgt at gå væk fra områdeledelse og øge skolernes budgetter.

0   7

Den stille elev har også en stemme

Alle stemmerne skal selvfølgelig høres i klassen, men det er bestemt ikke alle som gerne vil høres. En udfordring mange lærere møder hver dag.

3   38

Tavshedskultur

Jeg har netop deltaget i en arbejdsmiljøkonference, hvor jeg havde fornøjelsen af at høre oplæg af Rasmus Willig, der er lektor på RUC. Han fremlagde forskning, der underbyggede en påstand om, at vores samfund har undergået en udvikling der har resulteret i en øget tavshedskultur.

1   38

Lys for enden af tunnelen?

I 2001 blev jeg uddannet lærer, og siden har vores folkeskole haft så mange heste spændt for dens vogn, at det er umuligt at tælle dem og at finde dem i samme spor. Men jeg synes det virker som om, at spandet er blevet mindre, og jeg fornemmer, at de forsøger at trække i en ny retning.

20   26

Er friskoler et alternativ til folkeskoler - udført for færre penge?

Hvis jeg skal tro denne annonce fra Friskoleforeningen, er svaret ja. Faktisk ikke mindre end 3 milliarder kr. om året. Det er rigtig rigtig mange penge.

0   20

Demokrati, dannelse og skole

Det er opløftende at læse artiklen “Pædagogikkens modebølger skyller ind over skolen” i Folkeskolen nr. 7 2019. I den skriver Stine Grynberg, at dannelse igen er blevet moderne eller en trend i den pædagogiske debat. Efter min mening er det på høje tid, og dannelse burde ikke blot være ”en trend”. For som ordbogen siger, så er trend ”en tendens i tiden”.

0   18

Pædagogikken strikes back

Ja sådan slutter en artikel i det seneste nummer af Magasinet Asterisk.

0   17

Børn i fattigdom

I 2015 blev fattigdomsgrænsen i Danmark afskaffet, uden at det har fjernet det problem at mange børn i dagens Danmark lever i fattigdom. Fjernet har det dog, at politikerne behøver at forholde sig til problemet.

0   13

Stopprøver hører ikke hjemme i Danmark

Og så skal vi pludselig være et samfund, hvor stopprøver i 0. klasse skal indføres. Hvor kom den lige fra? Regeringen argumenterer for, at stopprøver i 0. Klasse med over 30 % tosprogede er en forudsætning for at komme parallelsamfund til livs og sikre tosprogede elever en god skolestart.

12   22

Vil vi verdens bedste folkeskole?

I mange år hørte jeg den samme sang sunget med en tone af lidt foragt. “Folkeskolen er verdens dyreste”. Sjældent huskede skjaldene dog at følge op med “og verdens bedste”.

0   16

Dem de andre ikke må lege med

I løbet af børne- og ungdomslivet lægges de første brikker i det puslespil, der udgør det enkelte menneskes demokratiske dannelse. Folkeskolen tager del i denne dannelsesproces, da en stor del af de vigtigste brikker lægges i løbet af de første ti års skolegang. Millioner af puslespil er det blevet til siden 1814, hvor skolepligten blev indført i Danmark.

2   18

”Hvem er du egentlig?” – om en synlig leder

Et gammelt ordsprog fortæller, at fra børn og fulde folk skal man høre sandheden. Heldigvis er der jo massere af børn på vores skoler, så hverdagens sandhederne skulle være indenfor rækkevidde, for alle der dagligt har deres gang på en skole.