Kim Hartzner

Profilbillede af Kim Hartzner

Generalsekretær

Mission Øst

Kim Hartzner er læge og generalsekretær for hjælpeorganisationen Mission Øst. Han grundlagde Mission Øst sammen med sin far René Hartzner i 1991 - kort efter Berlinmurens fald og Sovjetunionens sammenbrud. Organisationen arbejder nu i ni lande ud fra kontorer i København, Berlin og Bruxelles. Mission Øst er medlem af Integral Alliance, der har 20 medlemsorganisationer og tilsammen arbejder i 80 lande og gennem 650 lokale ngo’er.

0   0

Støt børnene – de er verdens fremtid

Med støtte fra Danmark får børn og unge i Irak mulighed for at lære basale skolefag og tale med pålidelige voksne om de forfærdelige minder, der giver dem mareridt om natten.

0   1

Mosuls børn får hjælp til at navigere i mentalt kaos

Et børne- og ungdomscenter i den irakiske storby giver børn og unge mulighed for en harmonisk hverdag, hvor de kan komme til sig selv igen og begynde at lære noget. Den mentale genopbygning efter krig er mindst lige så vigtig som at genopbygge byens huse og infrastruktur.

0   2

Hatten af for lærerne!

Den 5. oktober er det FN’s Internationale Lærerdag. Den anledning vil jeg gerne benytte til at hylde det ofte utaknemmelige job at være lærer.

0   1

Læsegrupper løfter Nepals kvinder og forvandler hele lokalsamfund

Før var Nepals kvinder henvist til husarbejde bag hjemmets fire vægge. Men i Mission Østs læsegrupper lærer de om deres rettigheder og danner grupper, som skaber forandring i lokalsamfundet. Og nogle bliver endda valgt ind i lokalråd.

0   1

Børnehjørner åbner muligheder for børn med handicap

Alle børn har brug for hjælp og støtte for at komme videre i livet. Børn med handicap har særlig brug for det. Især i Tadsjikistan, hvor levn fra sovjettiden stempler dem som defekte. Men børnehjørner retter op på skaderne.

0   0

Lad os få alle kvinder med!

Ved at sende piger i skole og styrke kvinders rettigheder skaber vi en bedre fremtid for hele lokalsamfund rundt om i verden.

0   3

Alle har ret til skolegang!

Alle børn har ret til at gå i skole – også selv om de har et handicap. Det er ikke en selvfølge i Armenien. Men nu har 82 skoler i Tavush-provinsen lært at inkludere børn med handicap. En af dem er Lusine, som går i 4. klasse, selv om hun er næsten blind.

0   5

Handicap kan ikke klares med en sprøjte!

I Tadsjikistan blev børn med handicap før behandlet med medicin. I dag sender lægen dem til genoptræning. Det er et resultat af dansk hjælpeindsats.

0   3

Når børns skole og hverdag er bombet sønder og sammen

Børn glæder sig som regel til at komme i skole. Men i Irak må børn flygte og går derfor rundt med en knude i maven. Seks børnecentre hjælper tusindvis af børn med at hele og komme på fode igen, så de kan genoptage deres skolegang, når freden forhåbentlig snart indfinder sig.