Søs Prehn

Profilbillede af Søs Prehn

Lærer og vejleder

Blågård Skole

0   12

Hvordan får lærere og ledere mest ud af hinanden?

Hvad ville du bruge din leder til, hvis du vandt personen for en dag? Den præmie vandt jeg på et tidspunkt og jeg brugte den på at invitere min nærmeste leder med på en konference. Endelig skulle jeg have en leder med på konference - troede jeg, men så kom corona. Måske skulle jeg som mine kolleger, have brugt hende som vikar.

0   8

Man bliver lidt rundere indeni, når man får løbet en tur

Københavns Kommune har uden forklaring sparet BUFs deltagelse væk ved DHL stafetten. Det er en dårlig beslutning. Jeg var personligt aldrig kommet i gang med at løbe, hvis ikke en kollega havde meldt mig til stafetten - uden at spørge mig først. I dag ikke undvære mine ugentlige løbeture rundt i byen.

1   15

De små mider stortrives på Københavns skoler

Husstøvmider er små, hvide, 8-benede dyr, som du ikke normalt kan se med det blotte øje. De måler fra 0,1 til 0,6 mm.

0   1

Nye boller i suppen, tak

Jeg har de sidste mange år undervist i multikulturelle klasser og det undrer mig, at det ofte er op til den enkelte lærer at håndtere opgaven at undervise flersprogede elever. Der ligger retningslinjer fra ministeriet om at vi skal undervise sprogbaseret i alle fag, men skolerne har sjældent kravene indskrevet i deres egne retningslinjer. Da alle teams er pressede til grænsen i hverdagen - uanset om der er corona eller ej, bliver flersprogede elever derfor ofte glemt i farten. Lærerne har dårlige arbejdsvilkår og eleverne betaler prisen.

4   7

Pensum er selvfølgelig også vigtigt

Her gik jeg rundt og troede, eleverne i udskolingen var bekymrede over, om de fagligt ville kunne klare opgaverne til deres terminsprøver. Men, eleverne har en hel del flere dagsordener og overlevelsesstrategier end vi lærere måske er opmærksomme på.

1   44

Hvor er jeg træt af at tænke på en gammeldags måde

I Frederiksberg kommune får lærerne stillet arbejds pc´ere til rådighed og det er da helt fint. Det er lidt ligesom med skoleuniformer, vi har alle de samme, der er ikke nogen der har en fin dyr computer med en lækker stor skærm eller nogen der skejer ud med sjove tastaturer, der kan skifte farve. Vi får to computere at vælge imellem. En der ligner lidt en traktor og så en mere fancy en med touch skærm. Jeg har traktoren, fordi det trods alt skulle være den mest driftssikre – og fordi der ikke var andre, da jeg startede på mit job.

0   1

Hvis jeg var Esbjerg

Tanken om at to kommuner, må udvikle et bud på at drive folkeskole, har snurret rundt i mit hoved, siden udmeldingen kom fra Mette Frederiksen. Jeg har været lærer siden før reformen og jeg synes selv, med min kæmpe erfaring, at jeg har nogle kvalificerede drømme at byde ind med, hvis det var mig, der var Esbjerg eller Holbæk.

2   7

Giv børn med usynlige handicap en nøglesnor på, så deres klassekammerater kan tage hensyn

Mere end hvert syvende barn under 18 år har en psykiatrisk diagnose. Det skal vi turde tale om og skilte mere med. Det vil bidrage til, at børn og unge føler sig mindre ensomme, og så vil det gøre psykiatriske diagnoser til en naturlig del af hverdagen.

0   5

Alle børn bør veje lige meget

De sidste 14 år er kriminaliteten blandt alle unge mennesker i Danmark faldet med mere end 50 %. Omvendt er angsten for kriminaliteten, især den der angår etniske minoritets unge, mindst lige så stor som den altid har været. Faktisk er vi så bekymrede i Danmark, at vi ikke føler, vi kan løse udfordringen selv. Unge med minoritetsbaggrund skal stadig sendes hjem, når de har begået grov kriminalitet og børn af IS forældre, skal helst sultes, pines og straffes for deres forældres gerninger i sundhedsskadelige fangelejre.

1   12

Etniske minoritetsbørn har også brug for en statsminister

I nat drømte jeg, at mine tosprogede elever havde fået opfyldt deres ønske om valgfag, men at timerne lå i Jylland. Jeg brugte lang tid på at tænke over, hvordan jeg skulle forklare dem, hvordan de kom derover - der er langt fra Frederiksberg til Jylland. En fjollet drøm, med dog bedre end det mareridt Alle Børns Statsminister proklamerede i lørdags at: ”Der er ganske enkelt for mange smittede med ikke-vestlig baggrund”. Der skal være særligt fokus på smittebekæmpelse i etniske miljøer, sagde hun.

2   3

Samarbejdet der tager tid, som ikke findes

Lærere med få elever i klassen med minoritetsbaggrund, står ikke i kø til vejledning i dansk som andetsprog. De har allerede brugt tid, de ikke havde med matematik, dansk og IT vejlederen, så de tosprogede taber i denne konkurrence. Det er synd, for alle kunne vinde af samarbejdet.

0   12

De to meter fra hinanden har bragt os tættere

Udskolingselever med flygtningebaggrund siger sjældent noget i deres almindelige klasser. Det er pinligt at sige noget på en forkert måde eller stille spørgsmål til det, der lige er blevet gennemgået. Der er flere elever, der er kommet på kant i relationen til deres lærere eller til klassekammerater. Men på det lille corona hold, føler de sig trygge. De taler og knokler - og ingen prøver grænser af på hinanden. Faktisk er det slut med drillerier.