johannes Malmros

Profilbillede af johannes Malmros

Inklusionspædagog og underviser

Områdeinstitution Birkehaven og UCC

0   0

Hvis de voksne ikke kan håndtere en konflikt, hvad så med børnene?

Det er på tide, at vi tager skeen i den anden hånd, og viser os som gode rollemodeller for vores børn. Konflikter er et spørgsmål om perspektiver og interesser. Dialogen er vejen frem, og hvis vi ikke kan praktisere, hvad vi prædiker, hvordan skal børnene så lære at håndtere konflikter?

5   6

Skal vi frygte de professionelle forældre?

Opdragelsen er for alvor sat til debat lige nu. Her stiller jeg spørgsmålene: Er forældre er ved at blive professionelle? Og hvad kan det komme til at betyde for børnene?

0   2

Hvilket mål skal styrer undervisningen?

Mange lærere er kritiske over for den målstyrede undervisning. Samtidig er elverne blevet mindre glade for at gå i skole. De to oplagte grunde er skolereformen og den manglende forberedelsestid. Men hvad med motivationen?

0   0

Den søgende sjæl - Hvad er deltagelse?

Bytte Bytte Købmand er en podcast på 10 afsnit, som undersøger begrebet deltagelse. Deltagelse er et kernebegreb i undervisning. Jeg taler Bl.a. med Rane Willerslev og Thomas Vinterberg. Hvert afsnit har givet mig nye indsigter og dem vil jeg formulere i en artikel. På den kan vi sammen blive klogere på den afgørende deltagelse.

0   1

Alkohol, tabu og det rene menneske

Efter skolestarten er der hvert år debat om de unges alkohol forbrug. Alkohol er et tabu i mange familier og, jeg ser her nærmere hvad et tabu er og hvad konsekvenserne af tabuiseringen, af alkohol kan være.

7   19

Har vi taget børns leg som gidsel?

Leg og læring er en stor trend lige nu inden for pædagogik. Men gør vi børnenes leg til et instrument for konkurencesamfundet? Børnenes fantasi og leg er helt unik, lad os passe på den.

0   7

Hvad skal vi lære vores børn, til folkeskolen?

Hvordan kan forældre opdrage deres børn til at deltage i folkeskolen på sund og positivmåde? Hvad er indre og ydre styring? Dette er de centrale spørgsmål for forældresamarbejdet og denne artikel.

0   7

Fem kvaliteter ved den rigtig gode praktiker

Her har jeg forsøgt at samle mine erfaringer for hvilke fem kvaliteter der gør en virkelig god pædagogisk praktiker.

2   5

Inklusion - Elefanten i rummet

En ekspertgruppe der har givet inklusionen et eftersyn, siger pilen peger på inklusionen som begreb, men måske burde pilen pege på politikerne?

0   5

Er vores unge sociale, asociale eller noget helt tredie?

Indlæg om unges socialitet og sociale netværk på nettet.