David Kosteljanetz

Profilbillede af David Kosteljanetz

Musiklærer

Stavnsholtskolen

0   9

Musik som andet sprog

Jeg oplever ofte, at det er de såkaldt fagligt “svage“ elever, der kaster sig over musikken med stor appetit og entusiasme. Måske fordi hjernen der får lov til at arbejde i nogle andre frekvenser end ellers.

0   4

Spøgelset i musikmaskinen

Musikkens grundlæggende præmis er netop den, mere end noget andet, at den skabes i momentet og med afsæt i den pågældende situation og klasse.

0   1

Forklædt som voksen

Hvilken lærer har ikke på det bestemteste frarådet sine elever dette eller hint og har så begået selvsamme forseelse ti minutter senere.

0   7

Fod på det

Med den danske sangskat og anden vokaludfoldelse højt på listen bliver det udfordrende at gennemføre almindelig musikundervisning.

0   4

Kæpheste og andre vilddyr

Nu kan vi glæde os til en ferie, hvor vi ikke skal bekymre os om anden læring end grænseåbninger og corona-statistik.

0   3

Stjernestunder

Der er altid risiko forbundet med biografiske film. Selvom der skal være plads til kunstnerisk frihed, er det stadig arvesølvet der bliver fedtet rundt med.

0   3

Når hver en tone gælder

Der er skarpslebne konturer af en svunden tid med afsæt i renaissancemusikken, men alligevel er den helt sin egen.

0   3

En første klasses fortælling

Det er overraskende, hvor hurtigt der opstår en ny normalitet af vaner og rutiner.

0   7

Vejen tilbage

Er sted skal vi jo begynde, og at starte hos de næsten immune børn virker klogt.

0   8

Under åben himmel

Når alt andet fejler og falder fra hinanden, har vi musikken... og hinanden.

0   3

Nye tider, andre sider

Skolen lukker, men undervisningen fortsætter, og denne gang følger musikken altså med.

0   2

Klar besked

Et godt afsæt er selvfølgelig kendskabet til sine elever. Men hvordan gør man sig egentlig klog på dem, og ved de altid, hvad de selv vil have?

2   2

Musikfagets identitetskrise

Trods min glæde ved musikfaget kan jeg godt se, hvad det er ved rammerne, der forvirrer.

0   7

Når kemien er svær at finde

Er mine timer kedelige? Er min undervisning for gammeldags? Er jeg helt ude af trit med, hvad de unge vil have? Tro mig, jeg har været hele møllen af muligheder og alternativer igennem, men hver gang rammer jeg alligevel den mur af manglende motivation og interesse fra min målgruppe.

0   1

Styr på formerne

Hvordan finder man hoved og hale i dens virvar af abstrakte kringelkroge? Ikke mindst, når man nu er ved at tage sine første spæde skridt ind i musikkens verden.

0   3

Atten, nitten, tyve tyve

Undervejs er månen blevet en grøn ost og jorden atter flad. Men verdenshistorien har vel altid haft sine bølgetoppe og bølgedale.

1   1

Til vinterbal i vinterland

Når traditionens bærende søjler står for skud, hvad skal vi så stille op med Sankt Hans bålet og hele dens heksesymbolik?

0   2

Ærkeenglen fra Bologna

Gennem seks satser bliver man ført igennem det bedste, en barokkoncert har at tilbyde. Med elegante temposkift, yndefulde melodier og et udtryk helt forskånet for barokkens tendens til at overlæsse, afmonterer den samtlige fordomme om denne epokes musik.

0   2

Førstehjælp til årets sidste måned

Julen hører nok til den noget mere rigide afdeling, hvad traditioner angår. Påskeharen kan snart sagt skifte farve fra år til år, uden at nogen lægger mærke til det, men ve den, der piller ved julen.

0   3

“Han twistede lige min neck”

I musikkens verden, særligt den klassiske, opererer man også med et særligt faglingo. Et sammensurium af sprog, ingen længere stiller kritiske spørgsmål til.