Jeppe Søe

Profilbillede af Jeppe Søe

Foredragsholder, rådgiver og journalist

Mediehuset Ørenlyd

Jeppe Søe, journalist, rådgiver og foredragsholder - debattør og professionel ordkløver ved www.jeppe.dk og i bestyrelsen for efterskoleforeningen.

0   44

Vandplaner vigtigere end børns undervisning?

Eva Kjer Hansen blev tvunget til at gå som minister, fordi der var sået en smule tvivl om målemetoden i landbrugspakken. Men forskningsrapporter om målemetoden på børn overses totalt politisk.

0   25

Malthe kan ikke undervises lige nu. Læreren er optaget.

Fjerde klasse er lige nu til national test i dansk. På tirsdag gælder det engelsk. Jeg har meddelt skolen, at Malthe kommer kl 10 da jeg kan forstå de først starter med læring på det tidspunkt. Malthe skal ikke forskes i, han skal ikke kontrolleres - og benyttes i et politisk regneark - og slet ikke nu, hvor alle ved det hele er aldeles ligegyldigt.

6   121

Folkeskolereformen: Det politiske fatamorgana

Nu fejrer vi fire år med reformen på folkeskolen - og det er de færreste der har spist lagkage. Til gengæld er lyset pustet ud i de fleste elevers øjne, der som min egen søn har oplevet halvdelen af sin skolegang påvirket af et grotesk politisk ønske om forandring, som tydeligt er fremkommet uden at spørge dem, der kendte til alt det, som man ville forandre. Antorinis korstog er forlængst en tabersag, men hænderne vaskes i et håb om, at man kan dreje på et par knapper og få miraklet til at lyse stærkt og klart.

0   31

Riisager: Respekten for uenighed

Merete Riisager er en af de bedste ministre vi har haft på posten i mange år. Modsat Antorini, der ikke tålte kritikere, har Merete den dybeste respekt for at bryde holdninger.

4   121

Testliderlige skoleledere må bortvises

I dag har folkeskolen.dk afsløret, at en lang række skoler underviser børn i at blive testet. Helt op til 8 lektioner ugentligt skal gøre dem bedre forsøgsrotter. Det udløser nemlig en præmie fra regeringen - og høj status. Skoleledere med den tilgang til børn må bortvises.

8   95

Endelig et opgør - og så kræver man ro?

Selvfølgelig skal det her ende i ro! Men man kan ikke først kræve forandringer og så kritisere justeringer med, at man vil have ro. Det er selvmodsigende og bekymrende. Når jeg læser “formandens blog” på skole og forældre er der utallige ønsker om forandring af stort og småt. Vil foreningen også gå i spåner over manglende ro, hvis det var disse mærkesager der var i spil?

6   92

De svage elever er fucked!

Merete Riisager påstår i ny kronik at de nationale tests er “de svage elevers ambassadør”. Her gik jeg og troede at den ærefulde titel var lærernes...

2   48

Stopprøver i 0. klasse skal redde forsiden

Stopprøver for børn skal løse de voksnes ulykker. Måske ministeren skulle prøve at stoppe?

0   13

Een kamp ad gangen

Når man kæmper en kamp, bliver man hurtigt “the-goto-guy” indenfor nærmest alle kampe.

1   50

Et barns cpr skal være rent

Jeg har indtil videre seks gange holdt min søn hjemme fra disse tests. Hans cpr-nummer er fortsat rent som det bør være hos et barn på ni år.

0   25

Når vi spørger eleverne...

Der forskes først i virkeligheden, forskes så i hvordan en forandring ville hjælpe på det problem, som målinger viser der er - og efterfølgende opstartes følgeforskning, der forsker i, om forskningen var rigtig. Det har følgeforskerne en interesse i at vise den var - og så spørger man, som man vil have svar.

1   7

FakeNews og fluebensnyheder

Undervis ikke i at avispapir er vigtigere end klik med musen. Der er ligeså lidt tid til research i pressen, som der er forberedelsestid for lærere i folkeskolen. Og alle lærere ved jo, hvad manglende tid til forberedelse gør ved kvaliteten.