Helle Gudmandsen

Profilbillede af Helle Gudmandsen

Leder af Ungdomsbyen og nationalkoordinator af UNESCO Skolenetværk

Ungdomsbyen

Jeg er leder af Ungdomsbyen og jeg blogger om unge, dannelse og demokrati. Ungdomsbyen udbyder kurser, som forbereder elever til et demokratisk samfund. Vi ruster eleverne til voksenlivet indenfor uddannelsesvalg, demokrati, menneskerettigheder og økonomi. Jeg har arbejdet i grundskolen, som lærer og leder. Jeg har arbejdet fem år i Sydafrika for IBIS, hvor jeg var med til at lave en ny folkeskolelov efter Apartheid. I otte år var jeg kampagneleder for Hele Verden i Skole. I dag brænder jeg for dannelse af unge i Danmark og i resten af verden.

0   3

I kulturmødet bliver verdensmålene til virkelighed

Det er en stærk oplevelse at bringe unge mennesker fra fire kontinenter sammen og se, hvordan kulturmødet forløber.

0   12

Hvorfor er mødet mellem otte danske og libanesiske skoler vigtigt?

Global dannelse er centrum for studietur i Libanon, hvor danske og libanesiske lærere og elever knytter bånd til hinanden og udvikler undervisningsforløb med udgangspunkt i Verdensmålene, demokrati og medborgerskab.

1   12

Er demokratisk dannelse vigtigt? - Debat på Lærermødet 2017

Demokratisk dannelse – er det noget, man underviser i? Spørgsmålet blev stillet på Lærermødet på Ryslinge Højskole i sidste uge – Læs, hvad vi debatterede

0   14

Verdensmål – 17 mål sat af FN for en bæredygtig verden – hvad har det med uddannelse at gøre?

Det er fantastisk, at 193 lande har lavet en plan, som skal sikre en bæredygtig fremtid for alle på jorden, er det ikke værd at tage med i undervisningen?

0   6

Erhvervsuddannelse – er det noget for mig?

Vi har brug for at omtale og se de folkeskoleelever, som ikke umiddelbart tager en ungdomsuddannelse, med nye briller. Det er sejt, at at tage en erhvervsuddannelse, det er ikke uddannelsen for en restgruppe.

0   10

Hvad er kvalitetsuddannelse egentlig for en størrelse?

Hvorfor er der altid kun fokus på dansk og matematik, når man vil sikre dygtige elever? Hvorfor er der ikke større fokus på kritisk tænkning, globale værdier og dannelse?

0   6

Menneskerettigheder og fokus på dannelse i den danske folkeskole

Undervisning i menneskerettigheder skal i langt højre grad være på skoleskemaet. Viden, færdigheder, attituder og adfærd hænger uløseligt sammen, hvis man vil sikre kvalitetsuddannelse for alle.

1   10

Vestindien solgt for 100 år siden – og racisme, er det noget man underviser i?

Danmark solgte Vestindien til USA for 100 år siden – men husker vi at undervise i den danske slavehistorie i dag?