Nanna Brynskov

Profilbillede af Nanna Brynskov

Lærer

Lyngby

2   6

Kristendomskundskab

Med fare for at skabe provokationer, vil jeg runde emnet "religion". Ikke selve religionerne, men hvad der bliver krævet af den måde vi kristendomskundskabslærere skal undervise i og på - og hvad der ikke bliver krævet.

0   6

Empati på dagsordenen

Stigende meningsløs vold, angribende kommunikation og mobning på nettet. Dette er nogle af de tendenser som vi ser i stigende grad blandt unge, og som for mig at se, har én ting til fælles: De skabes ud fra manglende evne til at sætte sig ind i andres sted.

0   16

Nu kan jeg lære, men kan jeg være lærer?

Læreruddannelsen er, for mig, den mest fantastiske uddannelse der findes. Ifølge min erfaring, uddanner den ikke kun i didaktik og faglighed, men i hele det at være et menneske. Men glemmer vi de helt praktiske informationer på så humanistisk en uddannelse som denne? Især efter reformen?

0   21

De stille piger

I folkeskolen føler vi ofte behov for at rette op på elever som stikker en smule ud fra normerne- hvad enten det er som intro- eller ekstrovert. Men hvordan føles det for den enkelte elev? Og hvad gør vi ved minoriteten, når vi udvælger majoriteten som normalen? Her er refleksioner fra en af de tidligere såkaldte "stille piger".