Dorte Brøchner Jessen

Profilbillede af Dorte Brøchner Jessen

Underviser, oplægsholder, formidler og debatør

SOPHIA-tænketank for pædagogik og dannelse

0   0

Udspring i dannelse! - Hvorfor nu det?

Vi vil i Sophia tale om dannelse i det kommende samfund, fordi dannelse skaber det kommende samfund. Det handler om tilblivelse både menneskeligt og samfundsmæssigt. Fremtiden er nu!

0   10

Første dråbe med duften af dannelse

Dannelse er et levende begreb, der altid er i bevægelse, men som også har en stærk forbindelse til din oprindelse. Dannelse udvikles derfor både med og mod samtiden. Dannelsens forhold skal revitaliseres og diskuteres i en stadig dynamik.

0   6

Ny Sophia-konference med mulighed for kritiske bidrag til evaluering af læreruddannelsen

Konferencen afholdes torsdag den 17. maj 2018, kl. 09.00 - 16.00, på Idrætshøjskolen i Århus. Med oplæg af lektor Steen Simonsen, professor Karen Borgnakke, professor Emeritus Thyge Winther-Jensen, lektor Benedikte Vilslev Pedersen, lektor Johannes Adamsen, skoleleder Grethe Lindhardt Mortensen og skoleleder Dan Gjerrild Søgaard.

0   13

Vi har jo brug for hinanden

Hvad sker der, når vi med regneark og statistikker i hånden bruger tal til at sammenligne noget totalt usammenligneligt med en hensigt, der ikke handler om at have øje for os alle som myndige mennesker, men i en hensigt der handler om at få mest muligt økonomisk ud af det?

0   20

Dannelsessamtaler

Begrebet dannelse retter sig mod hele mennesket og det, det indgår i og med. Menneskets integritet og dets samspil med natur og kultur. Dannelse sker i en vekselvirkning med verden og en fortsat diskussion om hvad, hvorfor og hvordan.