Kirsten Trøllund Boye

Profilbillede af Kirsten Trøllund Boye

Kreativ pædagog og kunstunderviser

0   3

”Mit åndehul er, når jeg tegner”

Sådan lød det, da Billedkunstens Dag blev markeret på Ulstrup Bibliotek onsdag d. 14. marts.

0   2

Tør du lave eksperimenter uden at vide hvad det ender med?

I januar udfordrede jeg en gruppe SFO-pædagoger til at starte en kreativ proces ved at sanse og eksperimentere med materialer. Den øvelse vil jeg gerne dele med jer, da den også fungerer til børn.

0   2

Juleværkstedet på godt og ondt

I december går det store juleværksted igang. Børnene vil gerne have hjælp til at lave gaver til deres familie og allerhelst i smug, så familien bliver overraskede juleaften.

0   6

En kunstlærers bekendelser

I skal ikke lave noget på kunstholdet, som I plejer.

0   7

Pas på tegningen!

Tegning er en effektiv måde for eleven at udtrykke sig på: Papir og blyant er tilgængeligt de fleste steder, og det blanke papir rummer utallige måder at blive tegnet på. Det helt blanke papir kan også virke hæmmende, for hvad skal eleven tegne, og endnu værre: Hvordan skal eleven tegne?

0   3

Sæt fart på kunsten

Nogle børn elsker at fordybe sig med at male og falder helt ind i fantasiens og håndværkets verden – nogle børn synes, at det går for langsomt og er for kedeligt! De deltager ikke i de frivillige kreative værksteder i skolefritidsordningen. De vælger hellere noget andet end værksted, når der er projektdage i skolen. Nogle pædagoger og lærere udtrykker, at det er svært at lave kreative aktiviteter, som drenge vil deltage i.

0   5

Lorte-kunst

Lav installationer på skolens toiletter

1   1

Kreativitet med børn?

“Maler du meget?” er et af de hyppigste spørgsmål, jeg får, når jeg fortæller, at jeg arbejder med at udvikle børns kreative kompetencer. Det illustrerer at mange forbinder kreative aktiviteter med børn med at male (og tegne for den sags skyld). Det er også et af de håndværk, som jeg bruger, men der er meget mere i det end at male, når jeg laver kreative processer med børn. I indlægget vil jeg derfor brede feltet ud, og undersøge hvad det betyder at være kreativ sammen med børn.

1   10

Risskov Skole tapede løs på Billedkunstens dag

I onsdags flyttede der omkring 50 fabeldyr ind på skolen - de blev skabt af vores 3. klasser ud af tape.