Dorte Ruge

Profilbillede af Dorte Ruge

Seniorforsker, Phd., Adjunkt

University College Lillebælt

Forsker i integreret tilgang til skolemad, sundhed, læring og bæredygtig udvikling. Projekt Nordplus LEARNFOOD; LOMA-lokal mad - læring og næring til skoleelever. www.lomaskole.dk ; Projekt Erasmus+ EPESS integrated approach to school food.

13   27

Tid til en folkeskole med køkken, køkkenleder og spisesal

– behøver det være så svært ?

2   8

Er skolemad en død sild ?

Eller er der håb forude for de skoler og forældre, der ønsker skolemad for alle?

2   992

Hvad får Fødevarebanken til gengæld for mælk og cornflakes til skolebørn?

Overvejelser omkring vores fælles ansvar.

0   19

Forslag om skolemad er godt - men ikke via donationer af gratis mad

Der er grund til at advare mod donationer fra virksomheder af gratis mad til 'sultne børn'. Måske er det umiddelbart en god løsning, men på lidt længere sigt vil det gøre det umuligt at etablere bæredygtige, kommunale madordninger, hvor der er en vis brugerbetaling.

0   5

Fra projekt til Netværk for LOMA skoler

Projekt LOMA blev afsluttet med godt resultat i 2017 og skolerne har nu sammen med UCL dannet et netværk, der skal fremme fælles udvikling, udbredelse til flere skoler og forskning i integreret tilgang til skolemad.

0   13

Kan et øget fokus på mad og måltider skabe bedre læring og trivsel i folkeskolen?

I projekt ’LOMA – lokal mad’ forpligtiger de deltagende skoler sig på at fremme arbejdet med sund mad og måltider på skolen. Opskriften lyder på tværfaglig undervisning i forbindelse med tilberedning af fælles skolemad. De foreløbige resultater er positive – men området kalder generelt på øget fokus.

0   446

LOMA-lokal mad på Folkemøde

- Er skolemad, læring og maddannelse flere sider af samme sag? Med denne overskrift sætter vi i eftermiddag gang i debatten i Smagoglær teltet på Folkemødet.