Amalie Ørsted

Profilbillede af Amalie Ørsted

Have- og madformidler

Haver til Maver

0   4

Elevinddragelse styrker uddannelse i klima og bæredygtighed

Erfaring viser, at når elever bliver inddraget i undervisningen, styrker det deres engagement, ejerskab og handlekompetence. Det går godt i spænd med projektbaseret klima- og bæredygtighedsundervisning i grundskolen. I Den Grønne Rygrad har vi fulgt med på sidelinjen af konkrete undervisningsinitiativer, hvor elever inddrages. Gennem observationer og interviews med eleverne har vi fået et kig ind i sammenhængen mellem motivation, læring og elevinddragelse.

0   3

Savner du inspiration til undervisning i bæredygtighed?

CONCITO´s Klimaambassade og Haver til Maver samarbejder om projektet, Den Grønne Rygrad. D. 16. december inviterer vi til webinar om projektbaseret undervisning i bæredygtighed.

0   5

Et bål kan gøre hele forskellen

Dette er tredje og sidste blog om hvordan elever kan blive udfordret af de mange forskellige aktiviteter i en skolehave, og hvordan vi i samarbejde med lærerne forsøger at hjælpe dem med at engagere sig i stedet for at trække sig.

0   2

Brug for teamwork, når man skal helt tæt på bierne

I denne blog fortsætter vores tema om trivsel i skolehaven. Denne gang med et eksempel på hvordan en enkelt elev kommer igennem en stor skolehaveudfordring, fordi vi fra Haver til Maver og en lærer - lykkedes med at skabe tryghed og dernæst engagement i læring.

0   2

Trivsel i skolehaven

Vi vil i de tre kommende blogindlæg dykke mere ned i trivsel i en skolehave og det pædagogiske og fagfaglige samarbejde mellem de forskellige faggrupper, som er ansvarlige for eleverne og undervisningen.

0   7

Naturfagene i skolehaven

På Big Bang-konferencen fik vi mulighed for at tale med mange engagerede naturfagslærere, som delte ud af deres erfaringer med faglige forløb i skolehaven.

2   6

Om skolehaver og lockout

Fra den lille del af folkeskoleverdenen, som vi i Haver til Maver er en del af, kommer her et lille pip/indspark til den alvorlige situation omkring overenskomstforhandlingerne.

0   10

Forbered skolehaven i klasseværelset og høst gode erfaringer

Før skolehavesæsonen går i gang kan I forberede haven i tværfaglige forløb, hvor kan eleverne kan lære om alt fra målestok i matematik til viden om grøntsager og spiring i madkundskab og natur/teknologi. Læs og bliv inspireret af to læreres undervisningsforløb i skolehaven.

0   8

Ingen “off-season” i skolehaven

Selvom det lige nu er for koldt udenfor til at dyrke noget i skolehaven, så behøver skolehaveundervisningen bestemt ikke gå i vinterhi.