Anne-Dorte Hertzum

Profilbillede af Anne-Dorte Hertzum

Lærer

Præstelundskolen

0   8

Nødundervisning i de kreative fag

I disse dage, ser vi, hvor forskelligt vi griber nødundervisningen an.

0   8

Endelig tilbage i skolekøkkenet.

Efter 5 måneder med en brækket ankel, er jeg humpet tilbage i skolekøkkenet. 6 klasse med 16 meget søde elevere og undervisning i Helle Brønnums Carlsens nye undervisningsmateriale ”Verdensmål og madkundskab”.

0   3

Skal vi spille i madkundskab?

Ifølge Annemarie Olsen, lektor på Institut for fødevarer på Københavns Universitet så skal eleverne til at spille for at give madmod og viden

0   7

Teori som en næsten gratis glæde i madkundskab.

Efter hjemkundskab kom til at hedde madkundskab, kom der endnu mere teori ind i undervisningen. Der er flere muligheder for at finde gode forløb med rigtig god teori og tilhørende madlavning.

0   4

Sygemeldt

For første gang i mit lange lærerliv er jeg sygemeldt i lang tid. Den 23. september brækkede jeg min højre ankel tre steder. Det er en mærkelig periode. Skolen, undervisningen og alle de opgaver, der normalt fylder i ens hverdag, kommer på standby.

0   8

Find din overenskomst!!!

Det er det der står på Danmarks Lærerforenings hjemmeside, når man leder efter den næste OK.

0   2

Julen nærmer sig.

Her kommer lidt forskellige forslag til jul. Kemiske småkager, risengrød, æbleskiver.

0   5

Tørsvømning - madkundskab uden tid og penge.

Jeg bliver fortvivlet, når jeg læser opslag i forskellige madkundskabsgrupper på FB.

0   37

Hvem bestemmer, hvad der er sjov og spændende undervisning?

Jeg planlægger undervisning i N/T med et forløb over nogle uger. Åens vandløb. Den første gang er jeg sammen med en gruppe eleverne og maler et meget stort billede af et vandløb. Det bliver virkelig flot. Vi har mulighed for at være tre voksne på to klasser. De elever, der ikke maler, læser og skriver om et dyr eller en plante ved åen.

0   1

Vil du være én af pilotklasserne til Verdensmål 12 i madkundskab?

Nu har jeg igen læst bogen om Verdensmål 12 om ansvarlig produktion og forbrug, som lærer, lektor og madanmelder, Helle Brønnum Carlsen har skrevet til madkundskab i folkeskolen. Bogen sætter fokus på den bæredygtige mad og fødevarer, og er overskuelig, med masser af baggrundsviden, opgaver og holdninger.

0   1

Gocook smagekassen reklame for gratis og godt undervisningsmateriale

Selvfølgelig skal mine klasser og valgholdene (som jeg ikke har) deltage i Gocooks smagekasser.

2   6

Verdensmål 12 ”Ansvarlig forbrug og produktion” og madkundskab i 6, 7 og 8 klasse.

Har du planlagt, at du skal rundt om verdensmål 12 og bæredygtighed i madkundskab? Så kommer der nu en fantastisk mulighed.

0   4

Ahrendtsen og DF classic

DF foreslår mere konsekvens, især i de såkaldte ”ghettoområder” og flere magtbeføjelser til lærerne.

0   7

Indkøbsnet af to gamle skjorter.

Genbrugsforløb, bæredygtighed. Et ekstra arbejde til de hurtige. Øve på symaskine brug. Læse en arbejdstegning.

0   1

Pudebetræk af gammel skjorte

Arbejdet med gamle skjorter kan bruges både til et genbrugsforløb eller et ekstra arbejde til de hurtige. Eleverne skal følge en arbejdsbeskrivelse. Øve sig på at sy på symaskine. Arbejde selvstændigt.

0   2

Årsplan – tag det du kan bruge.

Madkundskab er på programmet for både 5, 6 og 7. klasserne i år. Eleverne skal have 60 klokketimer på alle tre klassetrin. Men fordelingen af de samme timer kan laves på flere forskellige måder.

0   1

Skolemad

På mandag er alle børn klar igen til et nyt skoleår. Tasken er pakket, penalhus, bøger, computer og selvfølgelig madpakken. For her i Danmark og i Norge har vi fra gammel tid tradition for at have madpakken med. I Sverige og Finland får eleverne mad på skolen.

0   2

Sankt Hans handler om fællesskab

Vi har de lyse nætters tid, som er fra den 5-5 til den 8-8. Sommerferien er lige om lidt.

0   15

En hyldest til alle Annierne.

På mange skoler går der en tjenende ånd rundt – nemlig flexjobberne. På vores skole hed hun Annie.