Anne-Dorte Hertzum

Profilbillede af Anne-Dorte Hertzum

Lærer

Præstelundskolen

0   4

Panikken bredte sig og faldt lidt ned igen

Det er nu nogle dage siden, ”Folkeskolen” udkom, og det gik op for nogle af læserne, at eleverne skal til at have ”Håndværk og design” fra 3. klasse, og panikken bredte sig på de sociale midler.

0   2

MOAR!!!!

Der er stor forskel på elever. Nogle er super dygtige og hjælper rigtig meget til hjemme. Andre har aldrig rørt en finger i et køkken, og de venter på, at mor kommer og hjælper.

0   6

Jubel og gråd

Jeg har både armene højt løftet i jubel og er fuldstændig hovedrystende. For endelig er timetallet, som Håndværk og design og Madkundskab før skulle deles om, nu lavet om til, at de har hver deres timetal. Men her skal man passe på, når man sætter et minimumstimetal på to lektioner til madkundskab. Det er ganske enkelt ikke nok til alle de discipliner, der skal klares i løbet af et forløb.

0   8

Så laver vi lige lidt om på det. Igen og igen og…

I sidste uge faldt en ny aftale om folkeskolen på plads. Umiddelbart ser det ikke ud til, at der er der sket de store forandringer.

0   2

Ferie og parasitter

Når vandretur på inkastien til Machu Picchu i Peru bliver forandret til læren om, hvor vigtig god hygiejne er for helbredet.

0   5

Godt nytår fra Peru

Jeg har fået, den fantastiske mulighed at komme til Peru og Argentina i forbindelse med min juleferie.  Min chef har været så venlig, at jeg fik lov til at overføre mine seniordage fra sidste kalenderår og slå dem sammen med seniordage fra dette kalenderår, min 6 ferieuge og omlægge fire andre dage.

0   7

Brug knolden

I det nye år skal eleverne i 6. klasse have konkurrencegenet stimuleret. Den står på ”Madkamp”, og det skal eleverne jo forberedes på.

1   14

Årets bedste julekalender.

Hver dag i december måned er ”Smag for livet” dukket op på min Facebook side, som en julekalender med små hyggelige og meget nysgerrighedsskabende input på julemad, juletraditioner, på den subjektrelaterede forståelse, der er i smagsoplevelsen, og hvorfor det gode selskab er så vigtigt for måltidet. Når man kommer ind på deres hjemmeside, kan man kun blive begejstret. Det ene indlæg giver lyst til at læse et mere og endnu et.

0   4

Pas på forberedelsen

Det er tid til vedtagelse af næste års budgetter. Finansloven er klar med skattelettelser på lystbåde, store biler og sommerhuse. Budgetforligene i kommunerne skal også på plads nu, og det ligner mange steder besparelser på offentlige institutioner.

0   9

Det er kedeligt.

Et af fokuspunkterne i Danmarks Radio i dag er kedsomhed i skolen. På den skole, hvor jeg underviser, siger 42% af eleverne at undervisningen er kedeligt tit eller meget tit. Historien er jo ikke ny. Der var også børn, der kedede sig, da jeg gik i skole for 50 år siden. Og i marts var der flere artikler på ”Skoleliv” om kedsomhed i folkeskolen.

0   4

Fordybelse og fornøjelse

I øjeblikket har jeg udover mine almindelige madkundskabstimer også fordybelsesdage i madkundskab, hvor vi har hele fredage med undervisning fra 8.00 til 13.45.  Jeg kan virkelig godt lide fordybelsesdagene. Vi kan nå så meget mere.

1   2

Bæredygtige mål

FN har vedtaget en række mål for bæredygtighed, der skal nås inden 2050 Tirsdag den 13, november var jeg til Gå-hjem-møde i Food Innovation House i Vejle. Et arrangement som Madkulturen stod for.

1   9

Mangfoldighed på godt og ….

Alle børn i folkeskolen er forskellige - også inklusionbørnene.

1   5

Evaluering – når vi det?

Ja, helt ærligt, så når jeg det ikke altid.

0   6

Teori i madkundskab – kan man godt bruge så lang tid på det??

Det spørgsmål blev jeg mødt med fra en af mine kollegaer, da jeg har valgt, at der et par gange ikke skal laves mad i madkundskabstimerne. Der vil blive teorigennemgang i forbindelse med Gocook og igen i forbindelse med Madkamp. Det spørgsmål blev jeg noget overrasket over.

0   6

Boller og kage til klasseturen

For et par uger siden fik jeg en henvendelse fra forældrerådet fra den ene 6. klasse. Forældrerådet havde planlagt en tur ud i naturen med overnatning. Eleverne skulle hentes torsdag eftermiddag, sove i shelters sammen med forældrene. Fredag morgen ville en af klassens lærere komme ud til lejren og sammen med en naturvejleder undervise eleverne.

0   4

Alle tiders mad.

Efterårsferien er forbi. Jeg skal have madkundskab mandag klokken 10.00, så jeg har brugt lidt af min søndag på indkøb efter den indkøbsseddel, jeg havde lavet inden ferien i min forberedelsestid.

0   2

Ny skole – nye lokaler – de allerbedste

For næsten to år siden blev der konstateret skimmelsvamp på vores skole, og nu skal der bygges nyt.

0   4

Puljemidler til løft af de svageste elevere.

I et læserbrev konkluderer statsminister Lars Løkke Rasmussen og undervisningsminister Merete Riisager, at udlodningen af præmiepuljen for løft af svage elever viser, at "meget kan flyttes, hvis man for alvor tager fat, arbejder målrettet og inddrager forældrene". https://www.folkeskolen.dk/643032/loekke-og-riisager-se-hvordan-man-kan-loefte-eleverne-paa-et-aar

0   3

Smagens dag

Onsdag den 26. september var det smagens dag. Emnet i år er Madkulturhjulet. Et hjul med 12 temaer som for eksempel Klima og jordbund, religion, skik og tradition. Temaerne bliver der arbejdet med på kryds og tværs i 6 workshops.