Anne-Dorte Hertzum

Profilbillede af Anne-Dorte Hertzum

Lærer

Præstelundskolen

0   39

Karriereskift.

Hvorfor laver du karriereskift? Det var et spørgsmål, jeg fik for ca. en måned siden fra en dreng i 3 klasse. Jeg smilede tilbage, og kom vist også til at sige, at sådan havde jeg ikke lige set det.

1   6

Priser til folkeskolelærere – den gode historie.

Hvis du arbejder indenfor pressen eller filmindustrien, er der mange muligheder for at modtage en pris, komme i rampelys, måske gå op af den røde løber og stå ved en mikrofon og sige kloge ord.

0   5

Smagen af jul – Smag for Livet.

Jeg svarede på et julespørgsmål på SMAG for LIVETS FB-side. Og nu har jeg modtaget den mest nørdede (på den fede måde) julekogebog. Skrevet af Ole G. Mouritsen, professor ved Københavns Universitet med forskningsområder i bio-og gastrofysik og Klavs Styrbæk, køkkenchef og kok.

0   6

Hver dag sin nedlukning.

I 38 kommuner lige omkring København sendes eleverne hjem fra i morgen. De har IKKE ferie, de skal modtage online undervisning indtil juleferie. Så ser sundhedsstyrelsen/regeringen tiden an indtil januar og skal tage stilling til, hvornår eleverne skal begynde igen.

3   37

Det tomme lærerværelse.

Da jeg begyndte på min nuværende arbejdsplads i det forrige årtusinde, var vi mange, der kom i god tid. Skoleinspektøren, stod ofte øverst på trappen og bød velkommen til Den danske Folkeskole og ønskede os en god dag.

0   44

For tidligt i skole.

Mor og far skal på arbejde. I Danmark kommer de fleste små børn i dagpleje/vuggestue, når de er ca. 10 måneder. Er det for tidligt, det er er der jævnligt diskussion om.

0   11

Flere i specialklasser

I 2012 blev det vedtaget at mange flere børn skulle undervises i folkeskolen. Begyndelsen var et opråb fra handicapgrupper om, at de ønskede at blive inkluderet i børneflokken i folkeskolen og ikke være ekskluderet på specialskoler.

0   12

Skal der være prøver i de praktisk-musiske valgfag?

I de praktisk-musiske valgfag gør elever og lærere sig klar til at gå til eksamen. Det er en stor mundfuld.

1   11

Lærerkursus i Madkamp.

Jeg var på det mest fantastiske lærerkursus i går. Jeg var i Odense hos underviser Majbritt Pless på lærerkursus i årets tema i madkamp Krig i køkkenet. Det historiske perspektiv skal ses i lyset af at det i år er 100 året for Sønderjyllands Genforening og 75 år siden 2. Verdenskrig sluttede.

1   18

Den forberedelse ingen ser.

Forberedelse er meget forskelligt, alt efter hvilket fag, man underviser i. Vi ved alle godt, at der bliver ingen undervisning uden forberedelse.

0   11

Verdensmål og madkundskab og squash

Lige efter sommerferien gik jeg i gang med Verdensmål og madkundskab i mine tre 6. klasser. Jeg fulgte lærervejledningen, PowerPoint og kogebogen.

0   16

25-års jubilæum

Jeg har været på den samme arbejdsplads i den samme kommune i 25 år. Det er som sådan let nok, man skal bare tage den samme tur hver dag, det ene år efter det andet.

0   6

Velkommen til madkundskab - et fag i rivende udvikling.

For 3 år siden var jeg læreren, der havde de to 6. klasser til madkundskab i tre lektioner om ugen. Og det var det.

2   71

Corona – hvad er det?

Ja, hos os er der ikke Corona mere. Alt – eller næsten alt – er som før Corona.

0   8

Skolegårdsbænkesnak

Når vi sidder der på bænken i skolegården, så går snakken om alt og intet. Filosoferende, vi undrer os og kommer med nye spørgsmål. I tiden fra påske har mit team haft alle gårdvagterne, fordi årgangene holdt forskudt frikvarter, så der har også været tid til en snak.

0   7

Vil du være med til at dele din undervisning i madkundskab?

Næste skoleår byder på nye afgangsprøver i de praktiske valgfag. Andet år 5 årgang er med. Der er brug for, at vi giver hinanden en håndsrækning, og deler vores undervisning.

0   4

Den sidste nødundervisning. Sidste skoledag, status på den sidste tid.

Efter anden åbning, kom min 5. klasse tilbage i eget lokale, hvor jeg havde alle mine timer. Det var dejligt. Nu var hele flokken samlet. Nu var der mulighed for at lave klasseundervisning, give en fælles oplevelse, som eleverne kunne arbejde videre på. Stadig uden undervisning i faglokalerne.

2   6

Karamellerne er aflyst.

Nogle aflysninger i denne Corona tid er mest bare dejlige.

0   7

Det kan ske for os alle

Jeg så filmen ”Jagten” med Mads Mikkelsen i hovedrollen som den uskyldige mand, der bliver anklaget for at havde befamlet et barn i børnehaven for nogle år siden. Jeg var afsted med to veninder, den ene var helt opløst, da vi kom udenfor biografen, den anden var også berørt, mens jeg syntes, det var en ret dårlig film, ikke fordi temaet ikke var vigtigt, men så inkompetent en ledelse, skulle man da virkelig lede længe efter.

1   24

Udskudt eller aflyst.

Eleverne i 7. klasse startede sidste sommer på valghold i de praktisk-musiske fag, bl.a. madkundskab. Fagene er prøvefag, og prøverne er planlagt til foråret ’21. Men under Corona-nedlukningen har kun de færreste læst de planlagte timer i fagene, hvilket betyder, at eleverne mangler et antal lektioner. Skal de lektioner læses, eller er de aflyst? Og hvad med prøverne?