Sandra Koch Halskov

Profilbillede af Sandra Koch Halskov

Folkeskolelærer

Højmeskolen/Historielab

Jeg hedder Sandra Koch Halskov. Jeg har arbejdet som folkeskolelærer i 6 år på samme skole. Jeg brænder for at udvikle, især historiefaget. Jeg har igennem de 6 år, jeg har undervist, været med i mange forskellige spændende projekter omkring historiefaget. I dette skoleår, er jeg også ansat hos Historielab, hvor jeg udvikler skræddersyede undervisningsforløb til deres hjemmeside. I min blog vil det primære fokus lægges på den praktiske del af historiefaget, og mine erfaringer hermed.

8   418

Stenalderen

Snart nærmer sommerferien sig, og man skal lige nå at afslutte, alt det man så må erkende at man ikke har nået i løbet af året. Igen må jeg slå et slag for flere historietimer på skemaet. Ikke desto mindre tog vi i starten af måneden hul på sidste del af historie for i år i 3. a på Højmeskolen i Odense nemlig Stenalderen.

1   398

Prøvernes tid

I den kommende tid begynder sommerfuglene at pible rundt i mere end èn forstand. Ikke mindst fordi man begynder at ane lunere luft, men i høj grad også hos de kommende afgangselever fra de forskellige folkeskoler i landet. Historie har snart en del år på bagen, som prøvefag. Først som et prøvefag på den mere traditionelle måde, for nu at være et prøvefag, hvor eleven for eksempel skal fremstille et produkt. På Højmeskolen, hvor jeg arbejder, er tre elever trukket ud til at skulle prøves i historie. Jeg har fået lov til at følge lidt med.

0   465

Faglig læsning

For en del år siden var jeg en del af et udviklingsprojekt kaldet faglig udviklingsskole. Det var et projekt der foregik i samarbejde med Læreruddannelsen i Odense. Højmeskolen, hvor jeg arbejder, havde udvalgt historie, som det fag der skulle være en del af projektet. Jeg samarbejdede således i tre år med lektor Loa Bjerre, om at gøre historiefaget mere tilgængeligt for især de små elever.

2   410

Fra stenalderhytter til parcelhuse

I starten af året arbejdede vi i min 3 klasse på Højmeskolen i Odense med forskellige måder at gribe historie an på digitalt. Mit udgangspunkt var, at nu skulle eleverne have lov til at være mere medbestemmende, og de ville rigtig gerne arbejde på computere, så det gjorde vi. Vi arbejdede på skoletube med udgangspunkt i emner, som eleverne selv havde været med til at udvælge. Det kom der mange fine præsentationer ud af blandt andet Prezi fremstillinger og fremstillinger lavet på Go Animate. Vi er nu videre med næste forløb, som hedder "Fra stenalderhytter til parcelhuse."

0   450

Tids-linjespillet

En meget dygtig historielærer sagde til mig for ikke så længe siden, at en gang imellem skal man også lade eleverne være medbestemmende. Det er skam også noget, jeg godt ved fra mine undervisningstimer på læreruddannelsen, men jeg indrømmer gerne at det meste af tiden, er det mig der bestemmer indholdet af undervisningen. Jeg tror, at mange er i samme båd som mig, men ikke desto mindre, så valgte jeg at prøve noget nyt her i starten af året: nemlig at lade mine elever være medbestemmende.

0   679

Rig eller fattig?

Hvornår er man rig, hvornår er man fattig.? Det spørgsmål skulle min 3 klasse arbejde med, som en del af "Barndomsforløbet,som er nævnt i de forrige indlæg på bloggen. Børnene skulle i den forbindelse arbejde med forskellige aktiviteter. Nedenfor vil jeg beskrive en undervisningssekvens, hvor børnene arbejder med forskellige billeder og tekst hertil. Et læringsmål i denne undervisningssekvens kunne lyde sådan: "Eleven/jeg kan ud fra forskellige billeder fortælle om ting, der viser forskellen på rig og fattig i gamle dage." Eller: "Jeg kan sortere forskellige historiske billeder ud fra bestemte kriterier."

0   642

"Barndommens vilkår i 3.klasse."

I mit tredje blogindlæg, som her følger vil jeg beskrive, hvordan vi i 3.a arbejdede videre siden sidst, og hvordan vi rundede forløbet af. Forløbet er dog ikke helt rundet af endnu, da vi mangler at se og arbejde med et afsnit af tv udsendelsen "Barndom i 100 år" lavet af DR. Det vender vi tilbage til næste år. I det følgende beskriver jeg, hvordan det gik med foldekortsaktiviteten, som jeg beskrev i blogindlægget fra d.27/11.

0   344

"Barndommens vilkår i 3.klasse."

I det forrige indlæg, lovede jeg en fortsættelse af forløbet "Barndom" i 3.a på Højmeskolen i Odense. En meget arbejdsom og dygtig klasse, som griber alle opgaver an med flot engagement. I det følgende blogindlæg beskriver jeg endnu en undervisningsgang med fokus på det nære, nemlig praksis.

0   347

"Barndommens vilkår i 3.klasse"

I dette første blogindlæg på bloggen "Historie i praksis," beskrives et ny opstartet historieforløb omkring "Barndom" i en 3.klasse på Højmeskolen i Odense. Forløbet fortsættes i de kommende blogindlæg.