Mette Christensen

Profilbillede af Mette Christensen

Folkeskolelærer

Ung passioneret lærer

0   1

Mobilernes nyhedssamspil

Elevernes sanser er på højeste beredskab, og de kan flakse imellem de mange medier og mig. Men hvilken effekt har det for deres læring?

0   4

Scrabble-samfundsfag

Og så gik de ellers i gang. Jøsses hvor støjniveauet lige steg et par decibel. Ord fløj ud af munden på eleverne, og de kom nærmest op at svede, det var SÅ fedt. ”KONTANTHJÆLPMSMODTAGER” råbte en af drengene, ”WOW- 43 point for den!” medgav en af de andre drenge...

0   43

Folkeskolens svigt

Hvem eller hvad skal svigtes i dag?

0   10

International, musikprofil og samfundsfag

Hvordan jeg endte med at planlægge et kort forløb i demokrati og politik ved at inddrage lidt rockmusik.

1   11

Fornemt besøg

Når kommende demokratiske borgere imponeres - 9. klassernes debatterede med en politiker, de ikke havde troet ville komme forbi.

5   32

Folkeskolens karakter

Hvor blev pladsen til at være en karakter af, i folkeskolen?

0   5

Brætspil i undervisningen - del 2

Denne gang har eleverne selv udarbejdet deres spil i samfundsfag, og det kom der en masse god læring ud af.

0   3

Brætspil i undervisningen

Tanker om at benytte brætspillet "Demokrati - et spil om politik, passion og penge" i samfundsfagsundervisningen.

1   34

Det der med at kloge sig på andres arbejde...

Mads Sandemann, chefredaktør på Jydske Vestkysten, har været i gang med at kloge sig på, hvordan lærere kan effektivisere forberedelsen af undervisningen. Hold nu fast, han har da fundet guldstenen!

0   15

Trivselstid på skoleskemaet

Lyset var lige forude, jeg kunne næsten gribe det med mine langstrakte arme; for vi skal til at fokusere på trivslen i skolen - hurra! Jeg kunne næsten ikke få armene trukket til mig igen, for det er så vigtigt for elevernes læring og udvikling, at de trives.

1   449

Dagen hvor lærerne holdt op med at hjælpe hinanden

Det flyver rundt i hovedet på mig med tanker. Hvor blev lærer-lærer samarbejdet af? Hvor blev interesser for elevens bedste af?

6   783

Værsgo' - og tag så ja-hatten på!

Et indlæg om den nye prøveform i samfundsfag, historie og kristendom. "Her sidder jeg så, med dirrende hænder og rejsende nakkehår, for jeg skal måske have en 9. klasse til eksamen i samfundsfag til sommer – i en prøveform jeg ikke er eller bliver trænet i..."

5   181

Kære elever, byd velkommen til R4000

Indlæg omkring yderligere topstyring fra kommunen; "Men det barn du kender, vil blive en magen til alle de andre børn du ser omkring dig. Stemplet og klar til arbejdslivet efter skolen."

2   723

Det er bare en fase..

Tanker omkring TV2's dokumentar "Når mobilen tager magten", set i forhold til skole, samarbejde, undervisning og læring.